Melmøl
Melmøl er små flyvende insekter, der ligesom deres larver, findes i alle virksomheder, som tilvirker og lagrer mel- og kornprodukter. Ved forarbejdning af biodynamiske og økologiske fødevarer anvender vi ikke giftige bekæmpelsesmidler.
Vi udfører systematisk forebyggende arbejde for at holde møllene nede på et minimum med grundige rengøringssystemer og ved opsætning af klæbeplader med lokkemiddel. Lokkemidlet er et ugiftigt duftfæromon, som tiltrækker møl.
Skulle møl alligevel forekomme i produktet, beklager vi, men gør samtidig opmærksom på, at møl ikke er sundhedsskadelige.
Vi erstatter selvfølgelig varen.
Melmøllet har ret smalle vinger med en spændvidde på 20-22 mm. Forvingerne er blygrå med mørke zigzag-formede tværlinier og prikker, og bagvingerne er lysegrå og har frynser langs bagkanten. Larven, der bliver 15-19 mm lang, er enten hvid, lyserød eller lysegrøn. 

Melmider
Melmider, ca. 0,5 mm lange, er den almindeligste mideart i fødevarer, og den trives specielt i mel- og grynvarer, samt på frø- og kornlagre. Mider opstår i varmt og fugtigt luft og kan godt vandre fra et produkt til et andet, og sidde i revner og sprækker i skabe og skuffer. 

Det vil være hensigtsmæssigt at undersøge resten af produkterne på stedet og derefter rengøre grundigt. Melmiden kan overleve ved temperaturer helt ned til 4 0C, hvorfor bekæmpelse af mider gøres effektivt ved at lægge produkterne i fryseren i 2 døgn.
   

 
Melbiller
Melbiller er en lille sort bille, ca. 15 mm lang. Dens larve, melormen, trives hvor der opbevares mel og korn. De fleste overvintrer som larver, forvandles til biller om sommeren og dør om efteråret. Melbiller kommer ind udefra, specielt i perioder med fugtigt vejr. Så snart det bliver tørt og varmt falder de om på ryggen og dør.
For at undgå at de kommer ind og ved kraftig angreb kan der ligges kirselgur langs væg og gulv eller hvor de måtte komme ind. Kiselgur er forstenede alger. Det kaldes også silikat eller kvatssand. Ved den fine og krystalagtige struktur bliver insekternes vokslag forstyrret, hvorved insekterne udtørrer.