Kurser hos Aurion 2014

Kursusdatoerne for 2014 ligger nu fast.

Der bliver muligvis arrangeret flere kurser  bl.a. i glutenfri bagning samt chokoladefremstilling, så hold øje med hjemmesiden.

På alle kurser vil der være en halv times rundvisning, samt mulighed for at handle med 10 % rabat.


To dags bagekursus

Kurset starter fredag kl. 16:00 og slutter lørdag ca. kl. 17:00 

Kurset indeholder praktisk bagning og lidt teori.

Emner på kurset: 

·        Hævemetoder; surdej, bageferment og langtidshævning med gær.

·        Bagning af brød med gamle kornarter som spelt og emmer, ølandshvede, svedjerug og dalarhvede.

·        Kornets forarbejdning ved Aurion.

Undervisere: Jørn Ussing Larsen og Annika Nielsen

Forplejning: Aftensmad fredag, morgenmad og en let frokost lørdag.

Dato:

Nr. 2-2           Fredag-lørdag den 12.- 13. september 2014

Pris for kursus inkl. forplejning og råvarer:                   1.450,- kr. inkl. moms.

Indskud 800 kr. (tilbagebetales ikke ved afbud)

----------------------------------------------------------------- 


Tre dags bagekursus

Kurset starter fredag kl. 11:00 med introduktion og rundvisning i virksomheden, og slutter søndag kl. 13:30 med frokost.

Kurset er intensivt med aktiviteter fra morgen til aften med fleksible pauser. Indeholder teori og bagning.

Hos Aurion er det brødene, der bestemmer rytmen.

 

Følgende emner vil blive behandlet.

·        Gamle kornarter som spelt, emmer, enkorn, svedjerug og kamut.

·        Ernæringsværdi i korn og mel.

·        Den biodynamiske og økologiske dyrkningsmetode.

·        Kornets forarbejdning hos Aurion og demonstration af små kornkværne.

·        Aurions hævemetoder: Honning-salt, surdej, bageferment og langtidshævning med gær.

·        Hævning og bagning af brød.

·        Gennemgang af alle bagte brødtyper og repetition af hævemetoderne.

Undervisere: Jørn Ussing Larsen og Annika Nielsen

Dato:

Nr. 3-1           Fredag-søndag den 25.-27. april 2014

Nr. 3-2           Fredag-søndag den 9.-11. maj 2014   -   Aflyst
 

Pris for kursus inkl. forplejning og råvarer:                   2.450,- kr. inkl. moms.

Indskud 800 kr. (tilbagebetales ikke ved afbud)

 

 ----------------------------------------------------------------------


Glutenfri bagekursus

Kurset er et dagskursus, der starter kl. 10:00 og slutter kl. 17:00

På kurset vil der udelukkende blive arbejdet med glutenfri råvarer, og der vil blive bagt så meget glutenfri bagværk, at alle kursister får noget med hjem.

 

Emner på kurset:

·        Hævemetoder; glutenfri surdej, langtidshævning med gær og hævning med bagepulver.

·        Fremstilling af boller, brød, småkager, muffins og kiks.

·        Basisråvarer som quinua, boghvede, hirse, ris, majs, havre, amarant

·        Indlevelse i råvarernes egenskaber.

 Undervisere
Jørn Ussing Larsen. Han bagte det første glutenfri brød i 1981, og udvikler glutenfri opskrifter.
Annika Nielsen, uddannet bager. Hun har de seneste fire år arbejdet med glutenfri brød.

Dato:

Nr. G1:               Lørdag den 15. november 2014 

Pris for kursus inkl. let frokost og råvarer:     900,- kr. inkl. moms.

 

Indskud: 450 kr. (tilbagebetales ikke ved afbud)

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Samlet oversigt:

Dato:

25.-27. april 2014     (Nr. 3-1)
          Tre dag bagekursus

9.-11. maj 2014     (Nr. 3-2)           Tre dag bagekursus         Aflyst

12.-13. september 2014     (Nr. 2-2)           To dag bagekursus

15. november 2014     (Nr. G1)           Glutenfri bagekursus

________________________________________


Diverse information

Tilmelding 

Ønsker du at deltage på et kursus hos Aurion, bedes du vende tilbage snarest, da kurserne hurtigt bliver overtegnede.

Tilmelding pr. e-mail info@aurion.dk

Ved tilmelding er det vigtigt at oplyse følgende; kursus nummer, navn, adresse, telefon nummer og e-mail adresse, samt antal personer.

Når du har fået bekræftet, at du har fået en plads på det ønskede kursus, bedes indskuddet indbetalt via netbank til konto nr. 8401 4200012. 

Skal kurset betales gennem et firma og ønskes en regning tilsendt, bedes dette oplyst. 

Når vi har modtaget din indbetaling, og du har fået en bekræftelse, er din plads på kurset reserveret.

Ca. otte uger før kursusstart sender vi brev med information om betaling af restbeløbet, deltagerliste og andre praktiske detaljer.


Bøger

Vi anbefaler, at kursisterne læser Jørn Ussing Larsens bøger, "Aurions bagebog" 74,- kg og "Fremtidens brød af fortidens korn" pris 168,-, for at få optimalt udbytte af kursuet.
Kursisterne på chokoladekurset anbefales at læse ”Søde sager for små slikmunde” pris 64,- kr.
Bøgerne kan bestilles hos Aurion pr. mail info@aurion.dk  eller pr. telefon 9896 3444.

Maden

Maden er vegetarisk af biodynamiske og økologiske produkter. Kursisterne hjælper med borddækning og madlavningen, for at vi kan arrangere kurserne til en rimelig pris.

Indkvartering

Vi beder kursisterne booke indkvartering selv, der findes følgende muligheder:
Hjørring Vandrerhjem, www.danhostelhjoerring.dk Telefon 9892 6700
Hjørring Kro (Hjørring syd), www.hjoerringkro.dk Telefon 9892 5329
Hotel Phønix (Hjørring centrum),
www.phoenix-hjoerring.dk
Telefon 9892 5455
Privat indkvartering (Hjørring syd), www.sov-i-hjoerring.dk
Det er også muligt at bo i eget telt i Aurions have.