kornets hus knap   
 
Kornets hus 

Visionen
 
 
Jørn Usssing Larsen har en vision om at bygge Kornets Hus i Nordjylland.
Kornets Hus skal være et oplevelses- og videnscenter om korn og bagning, hvor skolebørn, studerende, turister, forskere, historikere, ernæringsspecialister og fagfolk kan komme og få oplevelser med korn, mel og brød. Korn rummer mange gode smagsoplevelser og historier fra fortid og nutid, der skal formidles i attraktive moderne omgivelser. Midt i en kornmark med spelt, svedjerug og emmer skal der bygges et spændende hus som rammen for aktiviteter med korn.
 
De besøgende kan få både informationer og sanseoplevelser med hjem om fortidens kornarter foruden de traditionelle danske kornarter. Huset er tænkt som et center med udstillinger om kornets historie fra oldtid til nutid, en skoletjeneste med undervisningslokale, en foredragssal og et korn- & brødværksted, hvor de besøgende kan bage brød med forskellige kornarter og smage på mad med korn. I Kornets Hus vil man finde information om korn, forarbejdning af korn til mel samt kornets næringsværdi i en stor vidensbank.

Beliggenheden af Kornets hus er tiltænkt at være ved siden af virksomheden Aurion i Guldager, syd for Hjørring, som et selvstændigt foretagende. Finansieringen ventes at ske ved hjælp af hovedsagelig gavedonationer fra fonde.


   Aktiviteter
Foreningen Kornets Hus afholder generalforsamling onsdag den 23.10.13