BETALINGSMULIGHEDER 

Tilmeld dig til at modtage nyhedsbrev fra Aurion

Vi sender et nyhedsbrev ud hver måned om nye produkter, bagekurser og events. Her kan du tilmelde dig.

Nyheder

Nyheder om arrangementer og produkter

01 maj 2018

Månedens brød i maj og juni fra bageriet

SPELTBRØD MED QUINOTTO

Ingredienser: Vand, sigtet speltmel*, quinuamysli* (havregryn**, quinotto*2%, boghvede*, hirse*, dadler*, æbletern*, mandler*, tyttebær*, blåbær* solbær*, hindbær*), bageferment*, solsikkeolie*, salt.
Bageferment består af speltmel*, sigtet speltmel*, rugmel**, ærtemel*, majsmel*, honning*.
* = økologisk
** = biodynamisk / demeter
xx = allergener
Opbevares i butik og hos forbrugeren ved 5-10 grader.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 1050 kJ / 249 jcal
Fedt 2,2 g
heraf mættede fedtsyrer 0,3 g
Kulhydrat 45,5 g
heraf sukkerarter 7,1 g
Kostfiber 6,5 g
Protein 8,5 g
Salt 0,5 g

Læs mere
29 jul 2018

Markvandring

Den 29. juli - markvandring hos Bente og Karsten Kjærsgaard på Livø.

Igen i år inviterer vi til markvandreing på den dejlige ø i limfjorden.
Læs mere under "Arrangementer"

Læs mere
22 jan 2018

Nyhed: økologisk dansk quinoa

Nu lancerer vi et helt nyt produkt i Danmark: dansk produceret økologisk quinoa. Igennem de sidste 15 år har quinoa fundet vej fra Bolivia til det danske marked, men nu er det lykkedes nordjyske avlere at producere dansk økologisk quinoa.

I Aurion er vi nysgerrige på korn i alle afskygninger. Især de gamle nordiske kornsorter har vi kastet vores kærlighed på, men i 2003 henledte et Danida-støttet udviklingsprojekt med Andean Valley i Bolivia vores opmærksomhed på quinoaen.

Mere end 10 rejser er det blevet til for at besøge Javier Fernandez, Andean Valley, i Andesbjergene, hvor quinoaen dyrkes i 3-4000 meters højde. Det har været en fornøjelse at stifte bekendtskab med det glutenfri frø, som har en rigtig god smag og utallige næringsmæssige kvaliteter.

Samarbejdet med Andean Valley har nu eksisteret i mere end 15 år, og den gensidige vidensudveksling har skabt stort udviklingsmæssigt potentiale både hos os i Danmark og hos bønderne i Bolivia.  

For nogle år siden iværksatte Miljøstyrelsen et projekt, som skulle fremme dyrkningen af glutenfri afgrøder i Danmark. Aurion deltog sammen med forskere og avlere fra hele Danmark. Den danske økologiske quinoa er et direkte resultat af projektet, hvor man har forsøgt sig med afgrøder som boghvede, amarant, hirse og quinoa.

I dag dyrkes økologisk quinoa af nordjyske avlere, og quinoaen forarbejdes af Aurion. Der er stor forskel på den quinoa, der dyrkes i Bolivia og i Danmark primært pga. det meget forskellige klima, men også fordi den bolivianske quinoa vokser i stærkt litiumholdig jord. Næringsindholdet er stort set det samme, men smagsmæssigt er der en forskel.

For at udbrede kendskabet til dansk økologisk quinoa samarbejder Aurion med Grøn Fokus, som leverer til restauranter og foodservice-sektoren. Grøn Fokus er en af Danmarks ældste totalleverandører inden for økologi. Læs mere på gronfokus.dk

Den danske quinoa fås i 500 g og i 5 kg-poser og kan købes i helsekostbutikker landet over.

Læs mere
01 jan 2018

Nye boller fra bageriet

Bageriet tilbyder lækre langtidshævede boller med rugsigtemel og sigtet speltmel som "månedens" brusebadsboller. De er i sortimentet frem til 30/06-2018.

Ingredienserne i bollerne er vand, sigtet speltmel* 28%, rugsigtemel* 17%, surdej* (består af vand, rugsigtemel og rugmel), knækket svedjerug*, solsikkeolie, salt, gær*.
Drys: sesamfrø*.
* = Økologisk.
Bollerne er hævet med gær. Vi pakker dem i poser med 6 stk. 

Læs mere
21 nov 2017

Aurion samarbejder med Pernille H Steenberg

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at vi har indgået samarbejde med sundhedscoach Pernille H Steenberg med det formål at inspirere vores kunder i hverdagen.

Som to værdibaserede virksomheder med ernæring og sundhed som hjertesag har sundhedscoach Pernille H. Steenberg og fødevarevirksomheden Aurion gennem flere år næret varme følelser for hinanden. Vi har længe ønsket et tættere samarbejde, og vi er nu glade for at kunne fortælle, at vi har indgået et mere formelt samarbejde med henblik på at fremme gode og sunde kost- og livsstilsvaner med afsæt i viden om og anvendelse af økologiske kvalitetsprodukter.  

For begge gælder det, at: 

  • Vi ikke går på kompromis med kvaliteten af det, vi laver.
  • Vi har fokus på sundhed. Aurion gennem gode økologiske råvarer, og Pernille gennem kost og motion.  
  • Vi har fokus på bæredygtighed i flere aspekter.
  • Smagen betyder noget. Pernille elsker mad, god mad tilberedt af gode råvarer. Det gør vi også i Aurion. 

Gennem samarbejdet ønsker vi at give vores kunder nye madoplevelser, øge kendskabet til de sundhedsmæssige aspekter af økologiske råvarer og ikke mindst skabe opmærksomhed omkring balancen mellem naturen og mennesket.

Mange problemer kan løses ved at få en større indsigt i naturens sammenhænge, men det kræver en anden måde at tænke på. Vi mener, at naturen er en samarbejdspartner, som må betragtes med stor ærbødighed. Det er en livsopgave at leve sig ind i og opdage nogle af de mange mysterier, som naturen rummer”, siger Pernille H. Steenberg og Jørn Ussing Larsen om deres tilgang.  

For kunderne betyder samarbejdet ny inspiration i hverdagen med fokus på smag og sundhed. 

Vi er rigtig glade for, at vi nu skal samarbejde med Pernille. Hun er meget engageret og optaget af, at mad skal smage godt og samtidig være ernæringsmæssigt rigtigt sammensat. Vi glæder os til at inspirere hinanden”, siger direktør for Aurion Brian Tholstrup Nybo.

For mere information kontakt Brian Tholstrup Nybo tlf. 2014 0721 / e-mail brian@aurion.dk 

Læs mere
09 okt 2017

Pressemeddelelse - Spelten har 25 års jubilæum

I 1992 genintroducerede Aurion spelten i Danmark, og det blev startskuddet til en veritabel kornrevolution i Danmark. Interessen for de gamle arter og sorter var vakt, og i dag bugner butikshylderne af spændende meltyper. Det kan vi takke spelten for.

Spelten er mere end 5000 år gammel, og selv Grauballemanden spiste spelt. Men i mange år var denne fantastiske kornart gået i glemmebogen. Indtil den dag for 25 år siden, hvor Jørn Ussing Larsen fra Aurion til sin store glæde fik fingrene i det første parti spelt. I dag er spelten en fast bestanddel af mange danskeres brødvaner, og med et glimt i øjet taler man ligefrem om 2100 Spelt og om speltmødre. Spelten er kommet for at blive.

Historien kort fortalt
I 1992 fik økologisk brødpionér Jørn Ussing Larsen noget spelthvede af en biodynamisk avler. Han afskallede spelten og begyndte at bage brød af melet.

Speltdejen var fuldstændig magisk med meget store bobler på størrelse med en fodbold.  Et helt nyt produkt havde set dagens lys, og kunderne var vildt begejstrede,” siger Jørn Ussing Larsen, grundlægger af Aurion og med egne ord kornnørd.

Der er gode grunde til kundernes begejstring. Spelt er meget anvendelig: sigtet spelt kan meget fint erstatte hvedemel, og speltmel kan sagtens erstatte grahamsmel.

Speltens gode bageegenskaber og smag er årsagen til dens succes. Al Aurions spelt produceres af danske biodynamiske og økologiske avlere, og næsten hvert år måler virksomheden spelt med et meget højt glutenindhold på ca. 30 -35 % og proteinindhold på ca. 15 % (det er 30-40 % højere end almindelig hvede).

Enkorn, emmer, dalarhvede, svedjerug…
I dag er spelten blevet allemandseje, men vigtigst af alt åbnede spelten kornavlernes øjne for de mange gamle kornarter, der kun sporadisk var blevet dyrket i mange hundrede år. I genbanker og i fjerne afkroge af verden findes en veritabel skatkiste, som gemmer på et utal af for længst glemte eller uopdagede kornarter som fx. enkorn, emmer, dalarhvede, svedjerug og kamut for blot at nævne nogle få.

Fælles for de gamle kornarter er, at nærings- og proteinindholdet er meget højt. Også glutenindholdet er ganske højt, og det forstærker bageegenskaberne og giver flot og smagfuldt bagværk.

I Aurion gav det os blod på tanden, og vi har nu 24 forskellige korn og frø i sortimentet, som er Danmarks største. Vi eksperimenterer til stadighed med nye gamle kornarter, som kan berige forbrugernes mad- og bageoplevelser. Og det kan vi takke spelten for.

Kvalitet og innovativ tænkning i alle led er det udgangspunkt, der har gjort Aurion til en af nordens førende producenter i forarbejdning af nye og gamle kornarter”,
siger Jørn Ussing Larsen fra Aurion.


For yderligere information kontakt venligst:
Jørn Ussing Larsen, produktionsdirektør       
Tlf. 9896 3444 mail jorn@aurion.dk                                                                                

Læs mere
01 sep 2017

Jørns møde med spelten

Det er med stor ærbødighed og taknemlighed, at jeg har været så heldig at have fået spelten i mine hænder i 1992. Det åbnede en helt ny og fantastisk verden op omkring alverdens korn og kornets fantastiske muligheder. En lille kornrevolution sneg sig lige så stille ind i vores dagligdag”, siger Jørn Ussing Larsen i dag i 2017 - 25 år efter spelten kom tilbage til Danmark.

”I 1992 kom nogle økologiske og biodynamiske avlere til mig og spurgte, om jeg ville købe noget spelthvede. Jeg kendte det ikke, men fik det hjem og afskallede det i vores bygafskaller. Det var meget spændende. Vi begyndte at bage brød af melet, og kunderne var vildt begejstrede.

Det var en helt ny og anderledes smag. Vi fandt ud af, at spelten var indkrydset med hvede, men lidt senere fik vi noget såsæd af en ægte spelt - Oberkulmer Rotkorn - som vi stadig anvender i dag. Da jeg lavede den første dej af den ægte spelt, var dejen fuldstændig magisk med meget store bobler på størrelse med fodbolde, når vi æltede dejen. Et helt nyt produkt havde set dagen lys. Årsagen til boblerne var et glutenindhold op til 35 % højere i den ægte spelt.

Aurions spelt
Alt vores spelt – og det meste af vores korn - dyrkes af danske avlere. Flere af vores avlere har leveret korn til os i mere end én generation. Vi stiller store krav til kvaliteten af vores korn, og derfor må vores avlere bl.a. ikke anvende konventionel husdyrgødning til dyrkningen af kornet.

Det gode samarbejde med avlerne udgør en grundsten i vores virksomhed og er altafgørende for vores produkters høje kvalitet. Derfor vil vi altid sammen med vores avlere søge at arbejde med de bedste sorter for at videreudvikle smag og kvalitet til gavn for den danske forbruger.

 

Læs mere
11 maj 2017

Purpurhvede klar til salg

Som noget nyt kan vi tilbyde purpurhvede i flager og som fuldkorns mel.

Purpurhveden har sin oprindelse fra Etiopien nogle århundreder tilbage.I dag bliver den også dyrket i Danmark.
Blandt korn og grøntsager f.eks. gule-rødder findes der flere farvevariationer. Ved kornet er det ikke almindeligt kendt at korn kan have forskellige farver. Purpurhveden har farven purpur i sine skaldele, hvilket er medvirkende til navn-givning af kornet. Det giver også en karakteristisk farve og sin helt egen smag til purpurhveden. Farven kommer fra dets naturlige indhold af antioxidanten -anthocyanin, det samme stof som findes i bla. vindruer, blåbær og aroniabær. Ved at bage med purpurhvede får du udvidet din erfaring med en ny hvedetype med et spændende smagsunivers.
Af Jørn Ussing Larsen

Læs mere
08 feb 2017

Økologiske glutenfri melblandinger fra mølleriet

Aurion præsenterer tre nye melblandinger uden gluten. Du kan vælge imellem boghvede, havre eller quinua-melblanding til boller og brød. Melblandingerne er en nem genvej til glutenfri bagværk.

Produkterne er en del af Aurions glutenfri serie, som kan købes i landets helsekostbutikker.

En melblanding med 600 gram kan forvandles til 20 boller eller 1 brød. Du skal kun tilsætte vand og gær til melblandingen derhjemme i køkkenet. Dejen skal stå og hæve koldt i køleskabet natten over. Næste dag kan du bage glutenfri morgenbrød til dig og din familie.

Læs mere
SE ARKIV