Vi springer over hvor kornet er højest

Boller med majsmel

En dejlig luftig bolle. 

Ingredienser

  • 7 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 15 g salt
  • 25 g honning
  • 0,3 dl solsikkeolie
  • 75 g majsmel
  • 150 g speltmel
  • ca. 600 g hvedemel
  • Drys:
  • Birkes, græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø
  • ca. 15 stk.

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.

  • Dejen skal æltes godt i røremaskine 10-15 minutter eller æltes godt i hånden.

  • Dejen skal være glat og smidig, tilsæt evt. lidt mere vand.

  • Dejen sættes i køleskab i en skål med låg natten over, til den er hævet 50% op. Hvis den ikke er hævet, kan den tages ud af køleskabet og hæve færdig ved stuetemperatur.

  • Bollerne rulles let i frø og kerner.

  • Når ovnen er 230° varm, sættes bollerne på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir. Bagepladen sættes i ovnen med det samme.

  • Bag bollerne i ca. 20 minutter. Bollerne skal være gyldne og faste over det hele for at være gennembagte.

  • Dejen kan bruges på én gang eller deles op i flere portioner. Dejen kan sagtens stå i køleskab i 3-4 dage.