Vi springer over hvor kornet er højest

Emmerboller med oliven & hvidløg

Emmer er en af de gamle nordiske kornsorter, og den er meget populær pga. dens bageevne og gode smag.

Ingredienser

  • 1 l. koldt vand
  • 16 g gær
  • 5 tsk. salt (20 g)
  • 50-100 g hakkede sorte oliven
  • 16 g presset hvidløg
  • 300 g emmermel
  • Ca. 1 kg sigtet speltmel
  • 30 stk.

Sådan gør du

  • Vand, gær, salt, oliven og hvidløg blandes. Emmermel og sigtet speltmel tilsættes lidt efter lidt. Dejen æltes godt.

  • Sæt dejen i køleskabet til hævning i mindst 8 timer - gerne helt op til 24 timer.

  • Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med hænder, der er dyppet i koldt vand. Bollerne må ikke rulles.

  • Bag bollerne med det samme ved 230° i 20 minutter. 

  • Bollerne skal have god skorpe, når de tages ud af ovnen.

  • Serveres som tilbehør til krydrede aftenmåltider.