Vi springer over hvor kornet er højest

Enkornsbrød med spelt

Alle hvedearter stammer fra enkorn. 

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 12 g salt
  • 0,5 dl olie (kan udelades)
  • 500 g enkornsmel
  • 300 g sigtet speltmel
  • Opskriften giver 2 brød

Sådan gør du

  • Konsistens: Vand, gær, salt og olie blandes. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt til en smidig dej.

  • Stålforme: Dejen fordeles ligeligt i to 25 cm lange smurte stålforme.

  • Hævning: Læg låg på formene eller husholdningsfilm og sæt dem i køleskab til hævning 8-24 timer.

  • Hvis dejen ikke er hævet ca. 3 cm op, skal du stille den ved stuetemperatur 1-2 timer ved stuetemperatur.

  • Bagetid: Bag brødene med låg ca. 40 minutter ved 210°. Mål kernetemperaturen midt i brødet: den skal være 98°. Brødene skal være gyldne hele vejen rundt. Vendes ud af formene og afkøles.

  • Tip: vend brødene i birkes, før de kommer i formene.