Vi springer over hvor kornet er højest

Guldagerbrød

Aurion ligger på Guldagervej 525 i Hjørring. Ganske pudsigt ikke sandt? 

Ingredienser

  • Fordej:
  • 2,5 dl vand
  • 175 g speltmel
  • ½ spsk. bagefermentgrunddej
  • Brøddej:
  • 5 dl tempereret vand (37°)
  • 15 g salt
  • 200 g kamutmel
  • ca. 750 g sigtet speltmel
  • 1 portion fordej
  • Opskriften giver 2 brød

Sådan gør du

  • Dag 1: fordej: 1 dag: fordejen, som er lavet med bageferment, laves 12-14 timer før fremstillingen af den endelige brøddej.

  • Sådan gør du: Sådan laver du fordejen: 2½ dl vand (37°) og 175 g speltmel blandes sammen til en lind dej.

  • Bageferment: Tilsæt ½ spsk. bagefermentgrunddej og rør, så der kommer luft i dejen. Det er vigtigt, at fordejen har en blød konsistens.

  • Fordejen hviler i 12-14 timer ved mindst 25°.

  • Dag 2: brøddej : 2. dag: Alle ingredienserne til brøddejen blandes sammen. Dejen æltes godt sammen med fordejen og stilles på et lunt sted 1 time.

  • Kommes i forme: Dejen deles i to portioner, og de slås op til to brød. De lægges i smurte rustfri stålforme og stilles til hævning på et lunt sted.

  • I ovnen: Når brødene er hævet ca. 2 cm op, sættes de i en 200° varm ovn.

  • Bagetid: Bag brødene i ca. 50 minutter, indtil kernetemperaturen i midten af brødene er 98°.