Vi springer over hvor kornet er højest

Stygge Krumpen Brød

Brød med sigtet speltmel og kamutmel.

Ingredienser

  • 5,5 dl vand (20°)
  • 2 g gær
  • 2 dl koldpresset olivenolie
  • 4 spsk. salt med top (ca. 24g)
  • 2 strøgne spsk. rørsukker
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g valnødder
  • 200 g kamutmel
  • ca. 850 g sigtet speltmel
  • 3 brød a' ca. 650 g

Sådan gør du

  • Dejen blandes sammen: Om aftenen laves dejen ved, at det hele blandes sammen og æltes godt igennem til en smidig og blød dej. Dejen skal stå tildækket ved stuetemperatur natten over.

  • Slå dejen sammen: Næste dag slås dejen ned og vejes af i tre lige store brød. Brødene æltes og formes, og strammes godt op.

  • I forme: Læg brødene i tre smurte stålforme a' 1,6 l. Drys med solsikkekerner og stil dem til efterhævning.

  • I ovnen: Når brødene er hævet ca. 4 cm op, sættes de i en varm ovn ved ca. 220°.

  • Bagetid: Bagetiden er ca. 30-40 minutter, indtil kernetemperaturen er 100° i midten af brødet.