Vi springer over hvor kornet er højest

Kornfrikadeller med porrer, kartofler og persille

Vores Godaften Grød er helt ideel til kornfrikadeller. Den indeholder bl.a. champignons, løg og rødbeder og har en dejlig krydret smag.

Ingredienser

  • 2 dl Godaften Grød
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. grøntsagsbouillon
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 porre skåret i tynde skiver
  • 3 kartofler revet på et rivejern
  • Olivenolie til stegning
  • 4-5 spsk. sigtet speltmel
  • 1 æg
  • 1 lille bundt finthakket persille
  • Salt og peber
  • Ca. 17-18 stk.

Sådan gør du

  • Bland vand og grødblanding i en gryde. Tilsæt 1 spsk. grøntsagsbouillon. Kog grøden ved svag varme i 5 minutter.

  • Krydr grøden med lidt salt og lad grøden stå og afkøle i 1 time.

  • Sautér porre og hvidløg i lidt olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber.

  • Tilsæt revet kartoffel og lad blandingen stege ved svag varme, indtil den falder sammen og virker gennemstegt.

  • Rør den afkølede grød sammen med æg, porre, hvidløg, kartoffel, finthakket persille og sigtet speltmel. Krydr farsen med salt og peber.

  • Form kornfrikadellerne og brun dem på begge sider på en pande i lidt olie.

  • Bag dem derefter færdige i ovnen ved 180° i 30-35 minutter.

  • Servér kornfrikadellerne med f.eks. tzatziki og en grøn salat.