Profeten Ezekielsbrød, økologisk, 550 g

På lager
49,00 DKK
Bemærk: Brød og boller skal bestilles inden fredag kl. 10.30 til levering ugen efter.

Produktbeskrivelse

Dette er et af vores signaturbrød lanceret i 2000, men stadig meget populært. Et groft brød med en mild smag.

I år 2000 udkom bogen Spis efter din Blodtype af Dr. Peter J. D'Adamo på dansk. I bogen anbefales brød med spelt, enkorn, byg, hirse og spirede linser og bønner, og i Norge var netop sådant et brød en stor succes. Det inspirerede Jørn Ussing Larsen til at lave Aurions eget Profeten Ezekiels Brød

Hvorfor Profeten Ezekiel? Mange kornarter har sin oprindelse i Bibelens geografiske område, og i Bibelen er dyrkning af korn ofte beskrevet - ofte med meget konkrete anvisninger: "Og tag du hvede, byg, bønner, linser, hirse og spelt, kom det i ét og samme kar og lav dig brød deraf", Ezekiels Bog, kap. 4, vers 9. Jo jo, vi kan vores bibelhistorie. 

Brødet er hævet med bageferment. Bageferment er et granulat fremstillet af mel, ærtemel og honning, som har gennemgået en gæringsproces, hvorefter det tørres og formales. Dette granulat aktiveres i vand og mel over et par dage og bruges efterfølgende til at lave en fordej af til brødene.

Bageferment danner gennem gæringsprocessen naturlige mælkesyrebakterier, som giver brødet en mild og let syrlig smag, men mildere i smagen end surdejsbrød. 

Indhold

FULDKORNSSPELTMEL* (HVEDE) 46%, vand, fordej med bageferment* [FULDKORNSSPELTMEL* (HVEDE), sigtet SPELTMEL* (HVEDE), RUGMEL**, GRAHAMSMEL** (HVEDE), ærtemel*, majsmel*, honning*] 10%, spireblanding* [grønne linser*, hvide bønner*, hel SPELT* (HVEDE), hel ENKORN* (HVEDE)] 8%, kogt hirse* 4%, BYGFLAGER* 3%, salt 0,5%.
*=økologisk **=biodynamisk 

Næringsindhold pr. 100g

Energi 965 kJ / 229 kcal
Fedt 1,7 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 39 g
- heraf sukkerarter 0,6 g
Kostfibre 9,1 g
Protein 9,8 g
Salt 0,4 g

Fuldkorn:
64%

Nettovægt: 
550 g

Holdbarhed: 
Fremstillet 9 dage før bedst før dato. Ofte god efter.

Opbevaring:
Tørt, mørkt og ikke for varmt. Gerne i køleskab ved 5°C. 

Opbevaring efter åbning:
Begrænset holdbarhed. 

Mærkning:
Økologisk.