Pumpernikkelbrød, biodynamisk, 870 g

På lager
49,00 DKK
Bemærk: Brød og boller skal bestilles inden fredag kl. 10.30 til levering ugen efter.

Vil du se, hvordan vi bager pumpernikkel?

Produktbeskrivelse

Et af vores signaturbrød, som vi har bagt i mere end 40 år. Det tager 72 timer at lave et pumpernikkelbrød.

Pumpernikkel er et vanskeligt brød at lave, men det er besværet værd. Brødet er et fuldkornsbrød, bagt på biodynamisk mel fra korn dyrket i Danmark. Kornet er malet på vores egne stenkværne få dage før dejen laves.

Brødet er hævet med honning og salt. Honningen starter gæringsprocessen, når den får tilført varme og næring i form af vand og mel. Saltet derimod dæmper gæringsprocessen, og den rette kombination af honning, salt og dejens konsistens er afgørende for, at hævningen lykkes. I dejens konsistens og bagetid ligger hemmeligheden til pumpernikkelbrødet. Du kan læse mere om metoden i Jørn Ussing Larsens bog "Fremtidens brød af fortidens korn". 

Dejen æltes og sættes til hævning i ca. 48 timer. 

Brødet bages ved ca. 130° faldende til 100° i knap 24 timer i vores brændefyrede ovn. Det giver et meget mørkt, næsten karamelliseret brød, som er meget aromatisk. Brødet har en fin balance mellem knækkede kerner og mel. Smagen er i top med lang eftersmag.

Pga. karamelliseringen har brødet en lidt hård og sprød skorpe. Der skal lægges lidt kræfter i, når det skal skæres, og så har man det dejligste stykke brød med sprød skorpe og blød konsistens indeni.  

Indhold

Vand, GRAHAMSMEL** (HVEDE) 37%, knækkede RUGKERNER** 16%, HVEDEKLID**, salt, honning*, krydderier* [kommen*, fennikel*, anis* og koriander*], maltekstrakt** [BYGMALT**, vand].
*=økologisk **=biodynamisk 

Næringsindhold pr. 100g

Energi 820 kJ / 196 kcal
Fedt 1,4 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 36 g
- heraf sukkerarter 1,6 g
Kostfibre 8,8 g
Protein 6,7 g
Salt 0,8 g

Fuldkorn:
68%

Nettovægt:
870 g

Holdbarhed: 
Fremstillet 9 dage før bedst før dato. Ofte god efter.

Opbevaring:
Tørt, mørkt og ikke for varmt. Gerne i køleskab ved 5°C. 

Opbevaring efter åbning:
Begrænset holdbarhed. 

Mærkning:
Godkendt af Demeterforbundet.