Firkornsbrød med krydderier, biodynamisk, 930 g
Produktbeskrivelse
Firkornsbrød er et af vore signaturbrød bagt på biodynamisk mel, knækket korn, flager og krydderierne anis, fennikel, kommen og koriander.
Siden 1974 har vi bagt dette brød to gange om ugen.
Brødet har lang hævetid - 14 timer - og bages i ca. 6 timer på eftervarmen fra dagens brødproduktion i vores brændefyrede ovn. Det betyder, at energiforbruget er meget lavt.
Brødet er hævet med honning og salt. Honningen starter gæringsprocessen, når den får tilført varme og næring i form af vand og mel. Saltet derimod dæmper gæringsprocessen, og den rette kombination af honning, salt og dejens konsistens er afgørende for, at hævningen lykkes. Du kan læse mere om metoden i Jørn Ussing Larsens bog "Fremtidens brød af fortidens korn".
Indhold
Vand, GRAHAMSMEL** (HVEDE) 37%, knækkede RUGKERNER** 21%, HAVREGRYN** 3%, BYGFLAGER** 3%, HVEDEKLID**, salt, honning*, krydderier* [fennikel*, anis*, kommen*, koriander*, brændenælde*].
*=økologisk **=biodynamisk
Næringsindhold pr. 100g
Energi 797 kJ / 191 kcal
Fedt 1,4 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 35 g
- heraf sukkerarter 1,7 g
Kostfibre 7,8 g
Protein 6,2 g
Salt 0,9 g
Fuldkorn:
62%
Nettovægt:
930 g
Holdbarhed:
Fremstillet 9 dage før bedst før dato. Ofte god efter.
Opbevaring:
Tørt, mørkt og ikke for varmt. Gerne i køleskab ved 5°C.
Efter åbning:
Begrænset holdbarhed.
Mærkning:
Godkendt af Demeterforbundet.