Firkornsbrød uden krydderier, biodynamisk, 930 G

På lager
46,00 DKK
Bemærk: Alle brød og boller skal bestilles inden fredag kl. 10.30. Så er brødene klar til forsendelse den efterfølgende tirsdag.

Produktbeskrivelse

Hævet med honning/salt i 14 timer. Dejligt groft brød med mild smag.

Firkornsbrød uden krydderier er bagt med biodynamiske knækkede rugkerner, bygflager og grahamsmel (Demeter). Siden 1974 har vi bagt dette brød to gange om ugen. 

Brødet har lang hævetid - 14 timer - og bages i ca. 6 timer på eftervarmen fra dagens brødproduktion i vores brændefyrede ovn. Det betyder, at energiforbruget er meget lavt.  

Brødet er et groft fuldkornsbrød bagt på grahamsmel, knækket rug, bygflager og havregryn. Det er et meget mildt, men fast brød.

Brødet er hævet med honning og salt. Honningen starter gæringsprocessen, når den får tilført varme og næring i form af vand og mel. Saltet derimod dæmper gæringsprocessen, og den rette kombination af honning, salt og dejens konsistens er afgørende for, at hævningen lykkes. Du kan læse mere om metoden i Jørn Ussing Larsens bog "Fremtidens brød af fortidens korn". 

Indhold

Vand, GRAHAMSMEL** (HVEDE) 29%, knækkede RUGKERNER** 20%, HAVREGRYN** 3%, BYGFLAGER** 3%, HVEDEKLID**, salt, honning*.
*=økologisk **=biodynamisk 

Næringsindhold pr. 100g

Energi 821 kJ / 196 kcal
Fedt 1,4 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 36 g
- heraf sukkerarter 1,7 g
Kostfibre 7,8 g
Protein 6,4 g
Salt 0,8 g

Fuldkorn: 
66%

Nettovægt: 
930 g

Holdbarhed: 
Fremstillet 9 dage før bedst før dato. Ofte god efter.

Opbevaring:
Tørt, mørkt og ikke for varmt. Gerne i køleskab ved 5°C. 

Opbevaring efter åbning:
Begrænset holdbarhed. 

Mærkning:
Godkendt af Demeterforbundet.