Groft Svedjerugbrød, økologisk, 900 g

På lager
46,00 DKK
Bemærk: Alle brød og boller skal bestilles inden fredag kl. 10.30. Så er brødene klar til forsendelse den efterfølgende tirsdag.

Produktbeskrivelse

Rugbrød bagt på surdej og svedjerugmel. Svedjerugen er en gammel nordisk kornart, som kan blive op til 2.30 m i højden.

Groft svedjerugbrød bagt med økologisk svedjerugmel, speltmel og surdej. Det er ret enkelt: mel, knækkede kerner, surdej, chiafrø, vand og salt - og ikke mere. Smagen af svedjerug træder tydeligt frem, og samtidig er smagen meget mild. Det er et fuldkornsbrød. 

Dejen er lavet med vores egen surdej. Den er fra 1968 og stammer fra H. C. Andersens Bageri i Haderslev. Jørn Ussing Larsen, som bl.a. sammen med sin kone Inger stiftede Aurion, havde en tante i Haderslev. Hun fik surdejen fra bageriet og sendte den op til Hjørring til Jørns far, som var konditor, hvorefter Jørn fik den. Og det er så den surdej, vi bager med den dag i dag.

Indhold

Vand, SVEDJERUGMEL* 33%, KNÆKKEDE SVEDJERUGKERNER* 16%, FULDKORNSSPELTMEL* (HVEDE) 13%, RUGSURDEJ*: [RUGMEL* 50%, vand], chiafrø* 1%, salt. 
*=økologisk 

Næringsindhold pr. 100g

Energi 890 kJ / 213 kcal
Fedt 1,9 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,5 g
Kulhydrat 36 g
- heraf sukkerarter 1,0 g
Kostfibre 11 g
Protein 7,7 g
Salt 0,9 g

Fuldkorn:
46%

Nettovægt: 
900 g

Holdbarhed: 
Fremstillet 9 dage før bedst før dato. Ofte god efter.

Opbevaring:
Tørt, mørkt og ikke for varmt. Gerne i køleskab ved 5°C. 

Efter åbning:
Begrænset holdbarhed. 

Mærkning:
Økologisk.