Rugbrød, biodynamisk, 930 g
Produktbeskrivelse
Et af vores mest enkle brød bagt på surdej og rug. Fire ingredienser: mel, salt, vand og surdej.
Vores fuldkornsrugbrød er bagt på biodynamisk rugmel, vand, salt og surdej. Vi har bagt rugbrød siden 1972 - vi øvede os, inden Aurion blev etableret i 1974 - og opskriften er meget simpel, men der ligger meget viden og håndværk bag.
Dejen er lavet med vores egen surdej. Den er fra 1968 og stammer fra H. C. Andersens Bageri i Haderslev. Jørn Ussing Larsen, som bl.a. sammen med sin kone Inger stiftede Aurion, havde en tante i Haderslev. Hun fik surdejen fra bageriet og sendte den op til Hjørring til Jørns far, som var konditor, hvorefter Jørn fik den. Og det er så den surdej, vi bager med den dag i dag.
Indhold
RUGMEL** 56%, vand, RUGSURDEJ** [RUGMEL**, vand] 10%, salt.
**=biodynamisk
Næringsindhold pr. 100g
Energi 837 kJ / 200 kcal
Fedt 1,4 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 45 g
- heraf sukkerarter 3,2 g
Kostfibre 8,8 g
Protein 5,3 g
Salt 0,9 g
Fuldkorn:
71%
Nettovægt:
930 g
Holdbarhed:
Fremstillet 9 dage før bedst før dato. Ofte god efter.
Opbevaring:
Tørt, mørkt og ikke for varmt. Gerne i køleskab ved 5°C.
Opbevaring efter åbning:
Begrænset holdbarhed.
Mærkning:
Godkendt af Demeterforbundet.