Kuglehvede, hel, økologisk, 5 kg
Produktbeskrivelse
Kuglehveden stammer fra Indien og er en underart af almindelig brødhvede. Kuglehveden har små runde kerner og kan koges hel som salatkorn og bruges på samme måde som fx bulgur.
Når man koger den hele kuglehvede, skal man være opmærksom på, at den optager en del vand. Derfor skal man ikke overdrive vandmængden, og vi anbefaler forholdet 1:2. (1 dl kuglehvede til 2 dl vand).
Salt skal først tilsættes efter kogning, da kernerne ellers kan være svære at få møre. For at give mere smag kan man tilsætte en god grøntsagsbouillon, mens kuglehveden står og trækker.
Kogeanvisning:
- Skyl kernene
- Hæld vand på, så det dækker et par cm over mængden, der skal koges
- Kog i 10-12 min. ved lav varme
- Lad kernerne trække i kogevandet i 5 min.
- Hæld vandet fra
- Tilsæt salt
Tip: Har du god tid, kan du udbløde kernerne i koldt vand natten over for at få det fulde næringsudbytte af kornet.
Indhold
Hel KUGLEHVEDE*.
*=økologisk.
Næringsindhold pr. 100g
Energi 1388 kJ / 329 kcal
Fedt 2,3 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,5 g
Kulhydrat 53 g
- heraf sukkerarter 1,6 g
Kostfibre 12 g
Protein 18 g
Salt 0,007 g
Nettovægt:
5 kg
Opbevaring:
Tørt og ikke for varmt. Opbevares ikke sammen med stærkt lugtende varer.
Oprindelse:
Danmark.
Mærkning:
Økologisk.