BETALINGSMULIGHEDER 

Tilmeld dig til at modtage nyhedsbrev fra Aurion

Vi sender et nyhedsbrev ud hver måned om nye produkter, bagekurser og events. Her kan du tilmelde dig.

Nyheder

Nyheder om arrangementer, produkter m.m.

05 aug 2021

Høstmarked på Aurion og i Kornets Hus' Have

Sidste år var der af gode grunde ikke noget høstmarked på Aurion, men nu er Høstmarkedet endelig tilbage og endda sammen med Kornets Hus' Have.

Sæt kryds i kalenderen lørdag den 4. september 2021 kl. 10-15.

Traditionen tro vil der være rundvisninger på Aurion, så I får mulighed for at se, hvordan vores mølleri og produktion fungerer.

Men derudover har vi en lang række spændende aktiviteter til jer.

I kan bl.a. opleve danske bælgfrugter og inspiration fra Pure Dansk, Naturbruget Tranum med deres fantastiske sprøde og lækre grøntsager, smagfulde burgere fra Lophave Hereford, få en snak med Bangsø & Sejersen om deres specialdesignede træbageforme, honning fra Brandenhoff Honning, præsentation af nye glutenfrie produkter fra Aurion, salgsbod, kornkværne og masser af smagsprøver.

I år gentager vi desuden successen med Surdejsbageren Henrik Skougaard fra Aalborg. Da vi sidste gang afholdt Høstmarked viste Henrik, hvordan man bager med surdej. Lad os bare sige, at han var utroligt populær. 

Arrangementet er gratis, og der er ingen tilmelding. Husk coronapasset.

I Kornets Hus' Have kan børnene komme med på det Store Kornløb - vi kan røbe, at det bl.a. involverer snobrød over bål og pizzabagning (pris 75 kr.). De voksne kan nyde et lækkert picnicsæt i haven, mens børnene går på jagt efter korn (pris 135 kr.). Billetter til Kornløbet og Picnickurv kan både købes på dagen eller på forhånd hos Nordjysk Madfestival - bemærk, at der kun skal købes billetter, hvis man ønsker en picnickurv eller deltagelse i det Store Kornløb https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/102/

Kom og mød os alle sammen. Vi glæder os meget til at se jer. 

Læs mere
13 jul 2021

Ledige stillinger hos Aurion

Vi har rigtig travlt og mangler hænder. Kunne du tænke dig at arbejde hos os, så læs mere her.

Aurion søger medarbejder til rengøring og forefaldende opgaver i mølleriet

Vi har rigtig travlt i mølleriet, så derfor søger vi en ny medarbejder til teamet i vores mølleri. Du får primært ansvaret for rengøringen i møllen, men skal også træde til, når mølleren mangler en hjælpende hånd eller der er tryk på i pakkeriet. Forefaldende opgaver vil forekomme.

Din profil:
Du skal helst have erfaring med industriel rengøring. Vi har en meget høj rengøringsstandard og skrappe hygiejneregler. Du må også gerne være praktisk anlagt, men det vigtigste er, at du er ansvarsbevidst, selvstændig og initiativrig. 

Arbejdstid: 37 timer ugentligt indenfor tidsrummet 8.30-18.00. 

Tiltrædelse: snarest muligt

Aurion søger altmuligmand med grønne fingre og hænderne skruet rigtigt på

Har du lyst til at vedligeholde vores grønne udenomsarealer og udføre forefaldende praktiske opgaver, så tøv ikke med at sende en ansøgning til os.

Vi mangler en handyman, som vil sørge for, at græsset er slået, buskene klippet, og i det hele taget at der er ryddeligt på matriklen. Kan du håndtere en boremaskine og fikse lidt af hvert, så er det dig, vi leder efter.

Din profil:
Du skal være ansvarsbevidst og selvstændig. Opgaverne prioriteres i samarbejde med produktionschef Lasse Martens, men det er vigtigt, at du har initiativ og mod på at tage fat.

Arbejdstid: ca. 30 timer ugentligt eller mere

Tiltrædelse: 1. august

Har du spørgsmål til stillingerne så kontakt produktionschef Lasse Martens på tlf. 5455 3300.

Ansøgning sendes til: lasse@aurion.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Læs mere
07 jul 2021

Massiv investering i Aurion

Planetary Impact Ventures m.fl. investerer 5 mio. kr. i Aurions satsning på planetbaserede produkter.

Planetary Impact Ventures, Thise Mejeri samt nogle af Aurions nuværende aktionærer har rejst 5 mio. kr. med henblik på at sikre den fremtidige produktion af danskproducerede plantebaserede fødevarer af høj kvalitet med fokus på smag og ernæring.

Kapitaltilførsel skruer op for tempoet
Med afsæt i Aurions innovative tilgang til produktion af plantebaserede fødevarer, fokus på smag og kvalitet samt vilje til altid at være på forkant med udviklingen har en gruppe investorer besluttet at tilføre virksomheden yderligere kapital.

Bag investeringen står Planetary Impact Ventures, Thise Mejeri samt en gruppe af nuværende aktionærer bestående af bl.a. avlere og bestyrelsesmedlemmer. Formålet med investeringen er at give Aurion mulighed for at sætte turbo på produktionen og forarbejdningen af plantebaserede fødevarer som fx bælgfrugter.

Plantebaserede fødevarer er fremtiden
Igennem de seneste måneder har Aurion udviklet en løsning til rensning og forarbejdning af bælgfrugter. Det er et unikt gennembrud på markedet, idet den største udfordring omkring bælgfrugter netop har været forarbejdningen til konsum. 

Denne satsning vil investorerne nu støtte op om med kapitaltilførslen og derved sikre den fremtidige produktion, så danskproducerede bælgfrugter kan komme på middagsbordene.

”Vi forudser, at danskerne kommer til at spise langt mere danskproduceret plantebaseret kost i fremtiden, end de gør i dag. Men det kræver, at fødevarerne smager godt og har en høj næringsværdi. Med afsæt i Aurions lange historik og fokus på kvalitet er virksomheden perfekt positioneret til at løse denne opgave”, siger Thomas Høgenhaven, direktør i Planetary Impact Ventures.

Aurion løser en vigtig udfordring
Aurion kan varetage hele forarbejdningsprocessen fra rensningen af bælgfrugter fra danske økologiske og biodynamiske avlere til forarbejdningen til konsum. Årligt kan virksomheden forarbejde 300-500 tons linser, bønner og ærter til færdige produkter.  

For direktør i Aurion Brian Tholstrup Nybo er investeringen en tillidserklæring til virksomhedens fremtidige strategi: ”Den tilførte kapital giver os mulighed for at investere i nyt produktionsudstyr, og derved kan vi sætte turbo på processen og realisere vores strategi hurtigere end vi forventede”, siger direktøren og tilføjer: ”Konkret betyder det, at forbrugerne får mulighed for at få danske plante-baserede fødevarer, og vi kan samtidig understøtte de plantebaserede sundhedstiltag”.

Om Planetary Impact Ventures
Planetary Impact Ventures investerer i virksomheder med grønne forretnings-modeller. Bag investeringsfonden står bl.a. Thomas Høgenhaven, Alfred Josefsen, Annette Hartvig Larsen, Mette Maix, Søren Ejlersen og Thomas Harttung. Læs mere på piventures.dk

For yderligere information
Kontakt venligst adm. direktør Brian Tholstrup Nybo
Tlf. 2014 0721 e-mail brian@aurion.dk

Kontakt venligst adm. direktør Thomas Høgenhaven
Tlf. 6061 6163 e-mail t@piventures.dk

Læs mere
01 jul 2021

Brødshoppen går på sommerferie

Vores bagere går snart på velfortjent sommerferie. Sidste bestilling inden sommerferien er fredag den 9. juli.

Om et par uger smider Martin, Søren og Peter forklæderne og går på sommerferie. Det betyder, at brødshoppen også går på sommerferie. 
Fredag den 9. juli kl. 10.30 er sidste bestilingsdag (med levering onsdag den 14. juli). Brødshoppen åbner igen den 25. juli og første levering efter sommerferien er den 4. august. 

Husk, at du altid kan fryse vores brød og boller. Tø brødet op, hæld lidt koldt vand over og varm brødet i ovnen ved 160-170 grader, så er brødet som nybagt. 

Læs mere
22 jun 2021

Aurion søger ungarbejdere

Er du mellem 15-17 år og mangler du et fritidsjob? Så søger vi lige nu 8-10 ungarbejdere.

Med opstart fra 1. august 2021 søger vi 8-10 ungarbejdere, som kan hjælpe os i produktionen.

Du skal arbejde i et team sammen med andre unge, og opgaven er meget enkel: der skal pakkes frugtbarer i æsker. Det er ikke svært: der er bare mange af dem.

Arbejdstid: fortrinsvist lørdage mellem kl. 7.00-15.00 (med mulighed for at bytte vagter i teamet).

Derudover mangler vi også ungarbejdere, som er friske på at pakke brød og chokolade mandag eftermiddag efter skoletid.

Vi forventer:

 • At du er energisk, samvittighedsfuld og har en positiv indstilling
 • At du er fleksibel og kan give et nap med, når vi mangler hænder

Er du interesseret, så send en mail til produktionschef Lasse Martens: lasse@aurion.dk og har du spørgsmål så ring til Lasse på tlf. 5455 3992

Læs mere
18 maj 2021

Aurion knækker koden

Bælgfrugter er en del af de nye kostråd, men de har længe givet producenterne panderynker, for de er ikke nemme at rense og forarbejde. Det problem har Aurion nu løst.

Markedet for bælgfrugter som fx linser, bønner, ærter og lupiner er i rivende udvikling. Bælgfrugterne er kommet i fokus, efter at plantebaserede fødevarer er blevet en større del af Sundhedsstyrelsens officielle kostråd. I dag spiser vi 5g bælgfrugter pr. dag. De nye kostråd anbefaler 100g pr. dag.

Derfor dyrker flere og flere danske landmænd bælgfrugter i stor stil, men de har en udfordring: rensningen og i særdeleshed forarbejdningen af bælgfrugter er ikke så simpel. Der er ofte en del andre afgrøder, ukrudt og sten med, når der høstes. Det skal renses, og afgrøderne skal forarbejdes. 

Kornansvarlig Bjarne Hansen, teknisk ansvarlig Lasse Toft Jensen og direktør Brian Tholstrup Nybo har i 4 måneder eksperimenteret med at rense og forarbejde linser og bønner. Det er lykkes over al forventning.

"Der er ingen tvivl om, at dette er et gennembrud for bælgfrugternes indtog på markedet”, siger Brian Tholstrup Nybo og fortsætter: ”Hos Aurion har vi maskineriet til at kunne forarbejde 300-500 tons bælgfrugter om året. Vi renser bælgfrugterne og kan også forarbejde dem til færdige produkter”

Kornansvarlig hos Aurion Bjarne Hansen: ”Man kan sige, at vi har knækket koden på rensning og forarbejdning af bælgfrugter, og det er ganske unikt, da producenternes største problem er håndteringen af produkterne”.

Også hos Økologisk Landsforening er der begejstring for Aurions udmelding: ”Det er et kæmpe gennembrud i forhold til en af de største udfordringer ved at dyrke bælgfrugter og gøre dem klar til konsum”, siger økologikonsulent Jesper Fog-Petersen fra Økologisk Landsforening.

Det er dog ikke kun muligheden for at tilføje et nyt forretningsområde til porteføljen, der glæder Brian Tholstrup Nybo: bælgfrugterne bidrager nemlig til klimadagsordenen. Beskyttelse af naturen er en sag, der ligger i Aurions DNA: ”Bælgfrugter er gode for jorden, fordi de øger jordens frugtbarhed og reducerer behovet for gødning. Som biodynamisk og økologisk virksomhed passer det perfekt ind i vores værdier, og vi er begejstrede for, at vi kan tilbyde vores know-how og ekspertise på dette område”, siger direktøren.

Læs mere
09 feb 2021

Overskud i Aurion

Aurion kom ud af regnskabsåret 2020 med et plus på bundlinjen. "Vi er godt tilfredse med resultatet", siger direktør Brian Tholstrup Nybo.

2020 har på mange måder været et bemærkelsesværdigt år - også for Aurion. Restriktionerne og medfølgende forholdsregler, som blev indført i marts måned 2020 som følge af COVID19, har sat sit præg på udviklingen i de sidste 7 måneder af Aurions regnskabsår.

Visse segmenter har haft en overordentlig positiv udvikling, mens enkelte har haft en nedgang på mere end 50%. På trods af dette kommer Aurion A/S ud af regnskabsåret med et resultat på 1.079.000 kr. før skat.

”Der er ingen tvivl om, at forbrugerne bliver mere og mere interesserede i kvaliteten af de fødevarer, de køber”, siger direktør for Aurion, Brian Tholstrup Nybo og tilføjer: ”Vi oplever helt klart, at forbrugerne ønsker at vide, hvor vores korn er produceret, og det, at vores avlere primært er danske, spiller en stor rolle”.

I den senere tid har Aurion arbejdet med udvidelse af distributionskanalerne og en styrkelse af produktion og produktionsforhold og har dermed skabt et godt fundament for det kommende år. Udviklingen i COVID19 er dog en faktor, som kan påvirke udviklingen i forskellig retning.

”Men vi er optimistiske. I øjeblikket oplever vi en sand surdejsbølge skylle ind over landet, og det er vi bestemt ikke utilfredse med”, siger Brian Tholstrup Nybo.

Læs mere
16 nov 2020

Nyhed: håndlavet dejkniv i egetræ

I samarbejde med knudedrejeren Knud fra Rubjerg Knude introducerer vi nu vores egen håndlavede dejkniv.

Vi har længe haft et ønske om at fremstille vores egen dejkniv til at snitte smukke mønstre i brøddejen. Det er nu lykkes gennem et fantastisk samarbejde med Knud fra Rubjerg ved Lønstrup.  

Knud er kendt i hele Danmark for sine meget smukke drejede træskåle, og hans mantra er: form, funktionalitet og æstetik. Han går uhyre meget op i formgivningsprocessen og går ned i den mindste detalje.

Kommer man forbi en af Vendsyssels gastronomiske perler, Restaurant Villa Vest, som knejser på kanten af Vesterhavet i Lønstrup, finder man Knuds trædrejerarbejde i den smukke borddækning og i den smagfulde indretning af restauranten.

Da vi kontaktede Knud for at høre, om han kunne tænke sig at være med til at udvikle en dejkniv, lå opgaven lige til højrebenet, for Knud er oprindeligt uddannet som bager og senere konditor. Det blev en virkelig spændende proces.

Kniven har været frem og tilbage mellem bagerne på Aurion og Knud i Rubjerg flere gange for at opnå det bedste resultat. 

Det har været en fantastisk rejse, hvor vi nærmest har glemt, at det hele skulle munde ud i en dejkniv. Vi har været optagede af funktionaliteten, af den æstetiske form, af egetræet, og undervejs er den smukkeste dejkniv blevet tryllet frem af egetræsknuden af knudedrejeren Knud, som bor ved Rubjerg Knude, og som med sin kone Hannes ord, er en rigtig knudemand.

Læs mere
06 nov 2020

Status på Aurion: vi smøger ærmerne op!

I lyset af de skærpede restriktioner i forbindelse med COVID19 finder vi det betimeligt at orientere vores kunder, samarbejdspartnere og leverandører om situationen, som den er i Aurion lige nu.

Fortsat drift
Aurion er en fødevarevirksomhed, og produktionen skal følgelig fortsætte. Vi har enkelte medarbejdere, som er bosat udenfor Hjørring Kommune, og vi følger naturligvis myndighedernes anbefaling og har hjemsendt de pågældende. Dette betyder, at vi opretholder driften med reduceret kapacitet, men vi smøger ærmerne op og bestræber os på at levere varer til alle vores kunder som hidtil.

Dog håber vi på jeres forståelse, såfremt forsinkelser eller restordrer skulle opstå. Det er en vanskelig tid, og alle på Aurion gør deres ypperste for at sikre, at vi lever op til vores sædvanlige standard.

Forholdsregler
Coronakrisen påvirker os naturligvis meget, og vi har gennem længere tid indført vidtgående forholdsregler for at minimere risikoen for smitte. Grundlæggende har vi et meget højt hygiejneniveau som fødevarevirksomhed, og dette er yderligere skærpet.

Det er vigtigt at understrege, at der er ingen adgang på Aurion uden forudgående aftale. Vi ønsker at medvirke aktivt til at reducere risiko for smitte med COVID19.

Vi klør på
Vi følger myndighedernes anbefalinger nøje, tilpasser os løbende og klør på for at sikre fødevareforsyningen.   

Vi sender de bedste hilsner til jer alle og håber, at alle er ved godt helbred. Pas godt på jer selv og hinanden.   

Bedste hilsener
fra Aurion      

Læs mere
03 nov 2020

Åbning af butik i København udskydes

Corona kommer ikke med i vores aftenbøn....

Vi har glædet os som små børn til at rykke ind i BaneGaardens enestående rammer i København her i november og møde alle jer fantastiske kunder. Men sådan bliver det desværre ikke.

Coronavirus har godt tag i det danske samfund, og sammen med BaneGaarden har vi truffet den tunge beslutning at udskyde novembers planlagte aktiviteter til næste år.

Det er den rigtige og den mest forsvarlige beslutning, men det forhindrer os ikke i at ærgre os gule og grønne. Øv.

Men vi glæder os til at kunne invitere jer alle ind i Aurions økologiske og biodynamiske univers på BaneGaarden, når verden ikke længere er af lave.

En stor tak til folkene bag BaneGaarden for at have skabt en visionær, smuk, grøn oase med plads til mangfoldighed.

Pas godt på jer selv alle sammen.

Læs mere
25 okt 2020

Kurser og workshops i Kbh. aflyses pga. Corona-restriktioner

Grundet nye Corona-restriktioner ser vi os desværre nødsaget til at aflyse vores planlagte bagekurser og workshops på BaneGaarden i København.

Vi har glædet os meget til at møde ligesindede bageentusiaster i hovedstadsområdet på en række kurser og workshops, som skulle finde sted i november/december i København. 

Som bekendt annoncerede statsminister Mette Frederiksen den 23.10 nye restriktioner i kampen for at bekæmpe Corona. Deltagerantallet på kurser og workshops vil dermed komme så langt ned, at det ikke giver mening på nuværende tidspunkt. Derfor aflyser vi nu disse aktiviteter. 

Alle, der har købt billet til kurserne og til workshops, vil blive kontaktet snarest, og pengene refunderes naturligvis fuldt ud. 

Men det er ikke helt trist det hele, for brød skal der jo til. Så onsdag den 11. november åbner Aurions pop-up shop på BaneGaarden, Otto Busses Vej 45, København SV som planlagt.

Her får I mulighed for at se hele vores store økologiske og biodynamiske korn- og melsortiment; købe økologisk chokoladejulekalender til den eneste ene eller håndlavede chokoladegaveæsker til jul; opleve vores mange glutenfrie produkter; udvide jeres køkken med det bedste bagegej overhovedet og nyde duften af friskmalet mel, når kornkværnen kører. 

Vi har åbent fra onsdag til søndag, og vi håber, at I har lyst til at kigge forbi til en snak og blive inspirerede til hjemmebagningen og meget mere. 

Følg os på Facebook og Instagram for mere info om kommende aktiviteter i Aurion-shoppen på BaneGaarden.  

 

Læs mere
05 okt 2020

Vi rykker til København

Bare rolig, det bliver kun for en stund. Fra den 9. november til den 6. december 2020 rykker vi ind i en af de smukke gamle trælader på BaneGaarden i København.

På DSBs gamle baneterræn midt i hjertet af København ligger en grøn oase, hvor bl.a. stifterne af Aarstiderne, Søren Ejlersen og Thomas Harttung, er i gang med at skabe et økologisk fødevaremekka. 

I en hel måned rykker vi teltpælene op og åbner en stor pop-up butik, hvor vi tager hele vores sortiment med. Vi planlægger også at afholde en række kurser bl.a. kan du lære at bage med fuldkorn sammen med bagerne fra Aurion, om mad med korn med Bente og Emilie Kjærgaard fra Livø, bag pizza på pizzasten fra vulkanen Etna i Italien og alt om surdej med Surdejsbageren Henrik Bruse Skougaard fra Aalborg. 

Kurserne afholdes med max 12 deltagere på hvert kursus, og vi tager alle nødvendige forholdsregler i relation til COVID-19, så det er trygt at være med. Du kan læse mere om tilmelding, priser m.m. i vores webshop "Kurser". Kurserne bliver slået op, efterhånden som planlægningen er på plads. 

Du kan læse mere om BaneGaarden på www.banegaarden.com 

Vi håber at se dig. 

 

Læs mere
06 jul 2020

Nyhed: dejklæder i 100% hør

Unikt samarbejde med Hørhuset i Lønstrup har resulteret i specialfremstillede dejklæder fra det hæderkronede svenske firma Klässbols.

Når man har rørt sin dej sammen af gode råvarer, gerne fra Aurion, skal dejen hæve. Til det formål har vi fået fremstillet et smukt dejklæde af 100% miljøvenligt og bæredygtigt hør produceret af Klässbols i samarbejde med Hørhuset i Lønstrup. Hørhuset er eneforhandler af Klässbols produkter i Danmark, og det er første gang, at Klässbols har produceret et decideret dejklæde i kvadratisk form.

Tekstiler fra Klässbols er GOTS-certificerede (Global Organic Textile Standard). GOTS dækker hele leverandørkæden, fra landmand, spinderi, farveri til systue og til firmaet, som importerer produkterne. Derudover har Klässbols det svenske miljømærke Bra Miljöval.

Designet hedder "Manhattan" og er udviklet af Peter Condue.

Dejklædet forhandles kun i vores webshop i kategorien bagegrej.

Hør er det allerbedste materiale til at lægge over en dej, for hør er i sig selv et antibakterielt materiale. Det suger fugt meget bedre end et almindeligt bomuldsviskestykke, og de fine hørfibre gør, at fugten fordamper, og derfor forhindres bakterier i at udvikle sig. Derfor hænger klædet heller ikke i dejen, hvis den hæver meget op. 

Klædet måler 50 x 50 cm og passer dermed perfekt til et stort dejfad. 

Vi er glade for at kunne udvide kredsen af lokale samarbejdspartnere med Hørhuset. 

 

 

Læs mere
02 maj 2020

Nyhed: specialdesignede bøgetræsforme

I samarbejde med BangsøSejersen introducerer vi nu tre nye bøgetræsforme med aftagelig bund. Du finder dem i vores webshop.

Godt bagegrej er forudsætningen for godt brød. Så da Søren Bangsø og Jens Jakob Sejersen henvendte sig til os med en idé om at udvikle gode bageforme i bøgetræ, var vi med. Resultatet er nogle fantastisk smukke, fleksible og velfungerende bageforme.

Men hvem er de to herrer, der med stort engagement har kastet sig over denne opgave?

Søren Bangsø, arkitekt med bred baggrund indenfor design og træproduktion, har svært ved at sidde stille og interesserer sig for alt… næsten. Jens Jakob Sejersen, tidligere virksomhedsejer, med livslang baggrund indenfor eksport. Kan godt lide at sidde stille… men ikke for længe ad gangen. De bor begge i Nr. Lyngby, tæt på det barske Vesterhav med højt til himlen og plads til gode ideer.

Fælles for dem begge er, at de brænder for det, de går i krig med. De gør det grundigt og gør brug af al deres erfaring. Hvis vi er kornnørder, er Søren og Jakob.… tja nørder i den allerbedste betydning.

Idéen til at udvikle nye bageforme kom efter mange års surdejsbagning i metalforme. Dem var de ikke begejstrede for og blev hurtigt forelskede i bøgetræsforme.

Gennem 1 ½ år og mange bagninger, adskillige tests, tilretninger med de skrå sider, vægtykkelsen, den løse aftagelige bund samt hullet i gavlen til bagetermometer tog bageformene….. form.

Konceptet blev en bøgetræsform, som i forskellige udgaver er opkaldt efter børnebørnene i de to familier: Theo, Tom og Jonathan. De fås i 1,0 liter, 1,3 liter og 1,8 liter. 

Selve bøgetræsformen er et naturprodukt uden aggressive materialer og belægninger. De er langtidsholdbare samt biologisk nedbrydelige.

Hele udviklingsforløbet har vist, at det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for mulighederne med formene. Man kan bruge dem til rugbrød, hvedebrød, formkager, farsbrød, patéer m.m.

Hos Aurion har vi testet bageformene, og de er fremragende. Virkelig godt bagegrej.

Formene sælges eksklusivt i Aurions webshop.

Se hvordan du bruger bageformene på Bangsø & Sejersens YouTube-kanal

Læs mere
27 apr 2020

AFLYST - Fællesspisning med Aarstiderne

Grundet den nuværende Coronakrise er vi desværre nødt til at aflyse det planlagte arrangement "Fællesspisning med Aarstiderne".

Aurion og Aarstiderne følger myndighedernes retningslinjer, og fællesspisning med 2 meters afstand er fysisk ikke muligt i Aurions lokaler og heller ikke særlig hyggeligt. Vi håber at kunne invitere til fællesspisning på et senere tidspunkt. 

For de af jer, der har købt billet til arrangementet, vil I blive kontaktet af Aarstiderne, som står for billetsalget. 

Lad os passe på hinanden - sammen hver for sig.

Læs mere
02 apr 2020

Status på Aurion i lyset af Coronaudbruddet

I lyset af den igangværende Coronakrise finder vi det betimeligt at orientere vores kunder, samarbejdspartnere og leverandører lidt om situationen, som den er i Aurion lige nu.

Salg og råvarer
I denne situation er vi heldige at have et alsidigt kundeunderlag, som kan holde balancen oppe. I øjeblikket oplever vi rent faktisk meget stor travlhed pga. øget efterspørgsel på korn- og melprodukter fra detailhandlens side. Møllen kører fra 02.00 – 20.00.

Vi har fået 3 læs korn (90 tons) på knapt 3 uger, som bliver pakket i små poser, så pakkemaskinerne og møllen kører på højtryk.

Der er ikke noget, der tyder på, at der er råvareproblemer. Kun få ting som fx dadler, ris og tørgær har vi oplevet lidt problemer med at fremskaffe.

Vi har nogle restordrer, men gennem god planlægning leverer vi så meget som muligt.

Som mange andre oplever vi en kraftig stigning i netsalget, og vi har nu gjort det muligt for vores kunder at få leveret direkte til døren.

Den eneste afdeling, der er direkte berørt af krisen, er vores brødproduktion. Grundet bemandingssituationen og et stort arbejdspres i de andre afdelinger blev bageriet sat i bero fra d. 18. marts.

Butikken i Hjørring har nedsat sin åbningstid til at have åben tirsdag, torsdag og lørdag. Butikken har ikke på nuværende tidspunkt nogen tilbagegang.

Forholdsregler
Coronakrisen påvirker os meget, og vi tager alle forholdsregler for at minimere risikoen for smitte. Grundlæggende har vi et meget højt hygiejneniveau, og dette er yderligere skærpet. Vi har ydermere implementeret de forholdsregler, der anbefales fra myndighedernes side bl.a. forskudt arbejdstid i grupper, spisepauser på skift mv. Vi prøver løbende at optimere processerne og retter os 100% efter myndighedernes anbefalinger.

Ved det mindste tegn på sygdom bliver medarbejderen sendt hjem, til han eller hun er rask igen. Når man har været rask i to dage, kan medarbejderen igen møde på arbejde. Der er stor opbakning og fleksibilitet blandt medarbejderne, når arbejdstiden bliver forlænget i den ene eller anden ende.

Vi er positive
Så alt i alt er vi glade for at kunne meddele, at alt går godt på trods af Coronakrisen. Indtil videre ser det ud til, at vi har iværksat de rette foranstaltninger i god tid, og vi vil fortsat holde nøje øje med udviklingen og tilpasse os derefter.

Vi sender de bedste hilsner til jer alle og håber, at alle er ved godt helbred. Pas godt på jer selv og hinanden.   

Bedste hilsener
fra Aurion      
 

Læs mere
13 mar 2020

Vi tager vores forholdsregler

Med udbruddet af Coronavirus i Danmark har vi ligesom mange andre danske virksomheder ændret procedurer i virksomheden og taget nye forholdsregler for at mindske smitterisikoen.

Vi forsøger at håndtere situationen bedst muligt. Det er vigtigt for os at understrege, at vi har masser af varer på lager, og produktionen fortsætter ufortrødent.

Men for at sikre, at vi kan holde produktionen i gang og levere varer til jer, tager vi vores forholdsregler. Fx er vi delt op i hold i produktionen og holder afstand til hinanden; vi spiser i mindre grupper på skift; fragtmænd og andre gæster kommer ikke længere ind på virksomheden, og vi er i det hele taget blevet lidt skrappe.

Det gør vi for at sikre vores produktion og for at passe på hinanden.

Alle medarbejdere udviser stor ansvarlighed og solidaritet og gør en ekstra indsats for at holde Aurion i gang, så kan vi producere og levere varer til jer hver dag. 

Læs mere
20 feb 2020

Påskeshoppen er åben

ChokoladeLone har allerede travlt med at lave økologiske chokoladeæg og gaveæsker til påske. En nyhed i år er veganske påskeæg: Lone har kreeret tre slags.

Igen i år åbner vi en lille pop-up-webshop, hvor du kan købe vores lækre, økologiske - og ikke mindst håndlavede - påskechokolade. 

I år har vi veganske nyheder i sortimentet: tre veganske påskeæg, som kan købes enkeltvist i fin emballage eller i æske med 6 stk. 

Vi har gaveæsker i flere størrelser og flere prisklasser. Derudover har vi også økologiske chokoladeplader i sortimentet, hvis du selv har lyst til at kreere påskeæggene i år. 

Klik forbi påskeshoppen - måske bliver du fristet. 

Læs mere
18 feb 2020

Kornnørd søges til Aurion

Vi er midt i en spændende udvikling. Et netop gennemført generationsskifte betyder, at vi leder efter en ny dygtig kornnørd, som kan fortsætte vores tætte samarbejde med avlerne samt videreudvikle vores brede sortiment.

Med Skandinaviens største kornsortiment får du som kornansvarlig en central position i virksomheden.                                                           

Dine primære arbejdsopgaver vil omfatte:

 • Indkøb af korn fra Aurions dedikerede økologiske og biodynamiske avlere
 • Udbygning af vores avlernetværk
 • Samarbejde med avlerne, herunder:
  - Løbende kontakt til og dialog med eksisterende og kommende avlere
  - Indgåelse af samarbejdsaftaler
  - Vurdering og planlægning af mængde og behov for årene frem
  - Rådgivning af avlere omkring dyrkning og opbevaring
  - Prøvetagning og kvalitetskontrol.
 • Såsædsplanlægning
 • Ledelse af sortsudviklingsprocesser
 • Ansvarlig for hjemtagning, opbevaring af korn samt styring af processerne i forbindelse hermed.

Varetagelse af opgaverne vil ske i tæt samarbejde med direktionen og vores produktionschef.

Kvalifikationer
Du har en landbrugsfaglig uddannelse eller lignende og stor erfaring med økologisk og biodynamisk dyrkning af korn. Det vil være en fordel, hvis du ligeledes har erfaring med dyrkning af de ”gamle” kornsorter. Du har muligvis også erfaring med forædling af korn fra en virksomhed/et mølleri.

Vi forventer, at du har erfaring med processtyring og planlægning samt viden om kvalitetskontrol.

Du skal besidde en stor portion nysgerrighed og interesse for dyrkning og forædling af økologisk og biodynamisk korn. Vi er kornnørder og er stolte af det.

Profil
Aurion er en virksomhed med stort fokus på bæredygtighed og fødevarekvalitet. Derfor er vigtigt for os, at du tænker visionært og bidrager til denne udvikling. Du må meget gerne have en krøllet hjerne.

Vi lægger stor vægt på, at du er selvstændig, ansvarsbevidst, har gode samarbejdsevner og er i stand til at skabe gode relationer. Taler du/eller forstår du nordjysk, vestjysk, sønderjysk og kan du også kommunikere med dem på øerne, så er det jøwt. Har du et godt humør, tager vi gerne det med.

Hos os kigger vi ikke så meget på, om arbejdsdagen er slut, men mere på, om opgaven er løst. Det regner vi med, at du også gør. Til gengæld er der stor fleksibilitet i forhold til planlægning af arbejdstiden.

Det er altafgørende for os, at du kan identificere dig med de produkter, vi arbejder med, og ønsker at være del af en værdibaseret virksomhed, hvor vi aldrig går på kompromis med kvaliteten. Vores motto er: vi springer over, hvor kornet er højest.

Du tilbydes
En helt unik deltidsstilling i en meget anderledes virksomhed med højt til himlen i Vendsyssel. Et godt og uformelt arbejdsmiljø med mange spændende opgaver i en virksomhed. Du får mulighed for at være med til at udvikle en ikonisk virksomhed med økologi og biodynamik i højsædet og sætte nye standarder for os i fremtiden.  

Hvis du har teknisk indsigt og/eller interesse for mølleridelen, kan der være tale om en fuldtidsstilling. Vi er åbne overfor forskellige modeller.   

Tiltrædelse og arbejdstid
Snarest / deltid med mulighed for fuldtid alt efter kvalifikationer.

Ansøgning
Har du spørgsmål til stilingen, er du meget velkommen til at kontakte adm. direktør Brian Tholstrup Nybo på tlf. 2014 0721. Du kan også læse mere om Aurion her på vores hjemmeside – vi glæder os til at høre fra dig!

Send ansøgning vedlagt relevante bilag til:
brian@aurion.dk

Læs mere
06 jan 2020

Generationsskifte i Aurion

Den 24. oktober fejrede vi 45-års jubilæum i Aurion. To personer har med stor ildhu og engagement været med fra begyndelsen, nemlig Inger Ussing Larsen og Jørn Ussing Larsen. I de senere år har vi derfor i fællesskab planlagt en gradvis tilbagetrækning. Som led i sidste fase af Aurions generationsskifte vil Inger og Jørn fra 1. januar 2020 overgå til færre funktioner i Aurion.

Jørn Ussing Larsen vil fra 1. januar 2020 udtræde af direktionen i Aurion, som derefter vil udgøres af adm. direktør Brian Tholstrup Nybo. Fra 1. januar 2020 og frem til 31. juli 2020 vil Jørn være ansvarlig for avlerkontakt og avler-kontrakter samt indkøb af korn, såsædsplanlægning og sortsudvikling. Jørn vil naturligvis fortsat være en stærk ressourceperson for Aurion. 

 

Det er kun én del af mit arbejdsrelaterede virke, som jeg drosler kraftigt ned på. Den faglige del forvandler sig videre bl.a. i Kornets Hus, som nærmer sig sin færdiggørelse i de kommende måneder. Jeg ser Kornets Hus som en fantastisk manifestation af Aurions arbejde gennem mere end 45 år for at fremme en udvidet kornhorisont”, siger Jørn om generationsskiftet.

 

Inger Ussing Larsen vil fra 1. januar 2020 være tilknyttet Aurion i en rådgiverfunktion. Det betyder helt konkret, at Inger ikke har faste opgaver i Aurion-regi, men at hun med sin store viden vil stå til rådighed for Aurion og vil kunne indtræde og rådgive Aurions administration og produktion på områder, hvor hun har stor ekspertise og viden.

 

2020 bliver året, hvor jeg drosler ned på mine opgaver i Aurion. Jeg vil fortsat være tilknyttet virksomheden, hvor jeg kan bidrage med min mangeårige viden og afløse ved ferier og sygdom.  Men jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at sige tusind tak for tilliden og opbakningen til, at Jørn og jeg sammen med Aurions dygtige medarbejdere har kunnet udføre vores ideer og idealer til de utallige brød, korn- og melprodukter, som stadig sælges i dag”, siger Inger.

 

2020 bliver et nyt og spændende år med samme tilgang, ånd og værdigrundlag, som Aurion altid har bygget på. Vi holder fast på Aurions vision, og på den måde vi anskuer verden. I 2020 vil vi således opjustere vores indsats på det biodynamiske område yderligere og fremhæve de værdier, der er med til at gøre Aurion til en anderledes virksomhed.

 

"I forbindelse med, at Inger og Jørn overgår til færre funktioner i Aurion i det nye år, vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke for det samarbejde, vi har haft de seneste 7 år, hvor jeg har været en del af virksomheden. Jeg er meget tilfreds med den tilbagetrækningsaftale, vi har indgået, som betyder, at vi i Aurion stadig kan trække på deres store viden og indsigt", siger Brian Tholstrup Nybo om generationsskiftet og fortsætter:

 

Mere end nogensinde er der brug for de værdier, Aurion står for, og vi vil som altid holde den økologiske og biodynamiske fane højt”, og dermed understreger han, at faklen fra 1974 bæres videre.

Læs mere
SE ARKIV