BETALINGSMULIGHEDER 

Tilmeld dig til at modtage nyhedsbrev fra Aurion

Vi sender et nyhedsbrev ud hver måned om nye produkter, bagekurser og events. Her kan du tilmelde dig.

Nyheder

Nyheder om arrangementer og produkter

14 jun 2019

Månedens brød i juni og juli

Det perfekte grillbrød.

Månedens brød i juni og juli er et pestobrød bagt af sigtet speltmel og emmermel med tørrede tomater og basilikum. Perfekt tilbehør til sommerens - forhåbentlig - mange grillaftener.

Kom tomater og mozzarella i skiver oven på en stykke brød, kom brødet i ovnen til osten smelter. Det smager forrygende. 

Ingredienser: Vand, sigtet speltmel*, emmermel*, pesto, (tørrede tomater*, basilikum*, olie*) 10%, salt og bageferment*.
Bageferment består af: speltmel*, sigtet speltmel*, rugmel**, ærtemel*, majsmel*, honning*.
* = økologisk
** = biodynamisk / Demeter.

Opbevares i butik og hos forbrugeren ved 5-10 grader.

Næringsindhold pr 100g
Energi 996 kJ / 238 kcal
Protein 8,2 g
Kulhydrat 40,5 g
heraf sukkerarter 2,4 g
Fedt 4,2 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,5 g
Kostfibre 6,1 g
Salt 0,7 g

Opbevaring:
I køleskab ved 5ºC

Læs mere
16 apr 2019

Dansk Mølledag 2019

Søndag den 16. juni 2019 er der Dansk Mølledag over hele Danmark og naturligvis også på Aurion, hvor vi har fuldt program fra kl. 10-15.

Aurion er Danmarks ældste økologiske mølleri, og alt korn males på stenkværne. Stenkværnet mel giver en helt speciel melkvalitet, fordi man bevarer næringsindholdet og kornets gode smag i melet. På Mølledagen kan man se, hvordan en stenkværn fungerer og høre mølleren fortælle om processen. I bageriet kan man smage resultatet, og børn kan prøve at male mel og flager til boller. Der vil desuden være en salgsbod med gode tilbud.

I denne tid bygges der på livet løs lige ved siden af Aurion. Kornets Hus, som er Vendsyssels kommende viden- og oplevelsescenter om korn og kornets historie, er under opførelse. På Mølledagen vil Jørn Ussing Larsen fra Aurion vise rundt i bygningen og fortælle om de kommende oplevelser og baggrunden for Kornets Hus.   

På Mølledagen kan du opleve:

  • Rundvisninger i møllen og demonstration af en stenkværn
  • Rundvisninger i Kornets Hus, som er under opførelse
  • Smagsprøver i bageriet på brusebadsboller
  • Børneworkshop: her kan børnene prøve at male rugmel og valse flager til brusebadsboller
  • Salgsbod
Læs mere
01 apr 2019

Månedens brød i april og maj

Abrikos-mandelbrød - 500g

Ingredienser: Vand, sigtet speltmel*, søde abrikoser* 15%, bageferment*, mandelsplitter* 2%, salt, kardemomme*.
Bageferment består af: speltmel*, sigtet speltmel*, rugmel**, ærtemel*, majsmel*, honning*.
* = økologisk
** = biodynamisk / demeter
xx = allergener
Opbevares i butik og hos forbrugeren ved 5-10 grader.

Næringsindhold pr 100g
Energi 1050 kJ / 249 kcal
Protein 8,5 g
Kulhydrat 45,5 g
heraf sukkerarter 7,1 g
Fedt 1,4 g
- heraf mættede fedtsyre 0,1 g
Kostfibre 6,5 g
Salt 0,5 g

Opbevaring:
I køleskab ved 5ºC

Læs mere
14 mar 2019

Påskeshoppen er åben

Vores påskechokolade-pop-up-shop er åben. Til og med påske har du nu mulighed for at bestille Aurions håndlavede økologiske påskechokolade online.

Vi laver chokolade året rundt,og sædvanligvis kan man købe vores produkter i velassorterede helsekostbutikker over hele landet. Men grundet stor efterspørgsel har vi valgt at lave en såkaldt påskechokolade-pop-op-shop, så flere får mulighed for at smage ChokoladeLones skønne chokoladefristelser. 

I år har vi en nyhed: friske og lækre dragémandler overtrukket med hvid chokolade og passionsfrugt. Vi har også fine gaveæsker med håndlavede påskeæg fx blåbærtrøffelæg, marcipan med hindbærtrøffel eller italiensk nougatæg. 

Besøg påskeshoppen her på siden og bliv fristet. 

Læs mere
01 jan 2019

"Månedens" bolle

Eller nærmere "halvårs" bolle. Bageriet tilbyder lækre brusebadsboller med svedjerugmel og rugflager.

Ingredienser: Vand, sigtet speltmel*, rugflager* 12%, svedjerugmel* 7%, solsikkeolie*, honning*, gær*, salt og grønkålspulver*
Drys: Sesamfrø*, quinua*, græskerner*, solsikkekerner*, birkes*, hørfrø*
* = Økologisk.
Bollerne er hævet med gær. Vi pakker dem i poser med 6 stk. 
De er i sortimentet frem til 30/06-2019.

Læs mere
21 dec 2018

Aurion tilbagekalder to glutenfri melblandinger

Pga. spor af gluten i to melblandinger er vi desværre nødt til at tilbagekalde "Aurion økologisk glutenfri havremelblanding" og "Aurion økologisk glutenfri boghvedemelblanding".

De to melblandinger indeholder spor af gluten, som ligger over grænseværdien for glutenfri produkter. Personer med cøliaki bør kassere produkterne eller returnere dem til den butik, hvor de er købt.

 

DTU vurderer, at der er ingen akut fare er ved indtagelse af produkterne med de omhandlende detekterede glutenmængder, men det vil over en periode kunne give forandringer i tarmen hos mennesker med cøliaki. Alle øvrige kunder kan fortsat nyde produkterne uden problemer.

 

Disse produkter kan indeholde spor af gluten:

 

Produktnavn Vægt EAN Alle produkter med
BEDST FØR dato

Aurion økologisk
glutenfri havremelblanding

600 g 5707293059139 25.05.2019
Aurion økologisk
glutenfri boghvedemelblanding
600 g 5707293010000 15.05.2019

 

Produkterne er solgt i helsekostbutikker.

 

Hos Aurion kommer forbrugernes sikkerhed altid i første række, og vi er rigtig kede af, at de nævnte produkter har vist spor af gluten. I færdigbagte produkter vil glutenindholdet være under 50 ppm (parts per million).

 

For yderligere information kontakt:

Anne Hansen, kvalitetsansvarlig

Tlf. 5069 8099

e-mail anne@aurion.dk

 

Læs mere
18 okt 2018

Der siges meget om quinoa

Der siges meget om de nye super foods, og det kan være svært for forbrugeren at vurdere, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Quinoa er et af de forholdsvis nye produkter på det danske marked, som er meget omdiskuteret. Er det sundt? Er det usundt? Er det en dårlig forretning for de bønder, der producerer det? Osv.

I Aurion er vi ikke eksperter på området, men vi allierer os med folk, som er det. Åse Solvej Hansen, lektor emeritus fra Københavns Universitets Institut for Fødevarevidenskab, er en af vores faste eksperter.

Når vi indgår et samarbejde om et nyt produkt, som vi gjorde tilbage i 2003, da vi sagde ja til at være med i et Danidaprojekt med Andean Valley i Bolivia om økologisk dyrkning af quinoa, involverer vi fagfolk i processen i erkendelse af vores egne begrænsninger. Åse Hansen ved en hel del om fødevarer generelt og deres indholdsstoffer herunder også quinoa. Derfor har vi spurgt Åse, om hun kan hjælpe os med at redegøre for quinoaens gode og dårlige egenskaber.

Om quinoa siger Åse: ”Indholdet af saponin i quinoa er blevet noget diskuteret. Saponin er et bittersmagende stof, der findes i en del fødeplanter, men det er ikke skadeligt. I quinoa findes saponinerne i frøets skaldele, men quinoa bliver afskallet, inden produktet kommer på markedet, og herved fjernes hovedparten af saponinerne. Efter afskalning vaskes frøene med vand, som opløser saponinerne, så derfor er der meget lidt saponin tilbage i de kvalitetsprodukter af quinoa på markedet, som også er blevet vasket.  

Quinoa indeholder også små mængder lektin og fytin. Lektin findes i mange planter, og det ødelægges ved varmebehandling som fx kogning, og derfor er det ikke noget problem i forhold til quinoa, da quinoaen koges inden brug. Angående fytin så findes dette stof i alle korn og frø. Det er frøenes måde at lagre fosfor og mineraler på. Når vi lægger frøene i blød eller bruger frøene i brøddej, nedbrydes fytinet og mineralerne frigøres i en eller anden udstrækning, så vi kan optage dem i kroppen. Frøets eget enzym, fytase, nedbryder fytinet, og i quinoa aktiveres dette enzym meget hurtigt, så fytin er faktisk et mindre problem i quinoa end i mange andre frø.”

Der har også været en del debat om, hvorvidt quinoa indeholder mykotoxiner. I Åses optik er dette ikke sandsynligt, da mykotoxiner dannes i fugtigt vejr eller under fugtig opbevaring. Quinoa dyrkes traditionelt under varme og tørre forhold, så derfor er frøene også tørre, når de lagres. Skulle man være i tvivl, kan man alligevel trygt bruge quinoa, da quinoa på lige fod med andre fødevarer kontrolleres for mykotoksiner af fødevaremyndighederne.

Derimod er der meget godt at sige om quinoa. Nogle af frøets positive egenskaber er højt indhold af jern, folinsyre og E-vitamin. Quinoa fra Bolivia har desuden et højt indhold af litium. Litium findes i visse lægemidler til personer, som lider af depression eller dipolar lidelse (manio-depressivitet). Desuden tyder forskning på, at litium måske kan virke forebyggende på visse former af demens, men dette er endnu ikke kortlagt. Mange mennesker med cøliaki har stor glæde af quinoa, da de jo ikke tåler produkter som rug, hvede og byg.

Men hvad så med bønderne i Sydamerika? På det helt nære plan kan vi sige, at Andean Valley, som vi nu har samarbejdet med i mere end 15 år, har oplevet betydelig fremgang, og levestandarden i Bolivia i dette område er steget betragteligt. Det er korrekt, at quinoaprisernes himmelflugt i de første år efter produktet kom på markedet, skabte problemer for de bolivianske bønder, men efter at verdensprisen er dalet og nu stabiliseret, udgør det ikke længere et problem. Tværtimod er det en stigende indtægtskilde i Sydamerika og med til at øge levestandarden. I tilknytning til dette dyrkes quinoa også i Danmark, men i en helt anden målestok.

I Aurion ligger det os meget på sinde at producere produkter, som er i balance med naturen. Hvis ikke vi mente, at produktet sundhedsmæssigt er godt, og at forholdene dér, hvor de produceres, er i orden, ville vi ikke have det i vores sortiment. Derfor kan du med god samvittighed spise quinoaprodukter fra Aurion.

Læs mere
20 aug 2018

Aurion giver tørketillæg til sine avlere

Aurion har valgt at give sine økologiske og biodynamiske avlere et ekstraordinært tørketillæg for at kompensere for en del af det økonomiske tab, der er forbundet med sommerens markant lavere høstudbytter.

Sommerens historiske tørke presser de økologiske landmænd, som oplever væsentlige fald i udbytterne i marken. Det har fået Aurion til indføre et ekstraordinært tørketillæg til sine avlere.

 

Ca. 50 biodynamiske og økologiske avlere tilknyttet Aurion vil således få et tillæg på mellem fire og otte procent af afregningsprisen – afhængig af afgrøden – for sommerens høst.

 

"Vi har valgt at indføre et tørketillæg i anerkendelse af, at det har være et exceptionelt høstår. Mange af vores avlere har haft udbytter, der er 20 til 40 procent lavere end sædvanligt. Vi er helt bevidste om, at tørketillægget selvfølgelig ikke dækker deres tab, men det er et plaster på såret," siger adm. direktør hos Aurion, Brian Tholstrup Nybo, som understreger, at virksomheden og avlerne er gensidigt afhængige af hinanden.

 

"Vi ønsker et langt og godt samarbejde med de landmænd, der leverer vores råvarer. Vi har brug for nogle motiverede avlere, som har lyst til at dyrke efter vores krav og som har mod på at eksperimentere med spændende, nye – men ofte også usikre – sorter. Derfor mener vi, at vi har et ansvar i forhold til at afhjælpe konsekvenserne af de ekstreme vejrforhold, vi har haft i år. Tørketillægget betyder, at priserne på vores varer kommer til at stige en smule, men vi oplever, at der er udbredt forståelse for situationen hos vores kunder," siger Brian Tholstrup Nybo.
 

Selvom Aurion forventer at modtage 15-20 procent mindre korn end sædvanligt på grund af tørken, vurderer virksomheden pt., at der er korn nok til at møde efterspørgslen. Og mens mængden af korn, der er blevet høstet, er væsentligt lavere i år end sædvanligt, er kvaliteten af årets høst imidlertid meget høj, påpeger Brian Tholstrup Nybo.

 

"Kvaliteten på de gamle hvedesorter har aldrig været højere. Vi har for eksempel fået indleveret økologisk Ø-landshvede med et proteinindhold på 17 procent, hvilket er markant højere end de sædvanlige cirka 13 procent. Og da vi hos Aurion også betaler et kvalitetstillæg til vores avlere, er det med til at forbedre afregningsprisen en smule og afhjælpe tabet," siger han.

 

Pressemeddelelsen er udsendt i samarbejde med Økologisk Landsforening.

 

Læs mere
22 jan 2018

Nyhed: økologisk dansk quinoa

Nu lancerer vi et helt nyt produkt i Danmark: dansk produceret økologisk quinoa. Igennem de sidste 15 år har quinoa fundet vej fra Bolivia til det danske marked, men nu er det lykkedes nordjyske avlere at producere dansk økologisk quinoa.

I Aurion er vi nysgerrige på korn i alle afskygninger. Især de gamle nordiske kornsorter har vi kastet vores kærlighed på, men i 2003 henledte et Danida-støttet udviklingsprojekt med Andean Valley i Bolivia vores opmærksomhed på quinoaen.

Mere end 10 rejser er det blevet til for at besøge Javier Fernandez, Andean Valley, i Andesbjergene, hvor quinoaen dyrkes i 3-4000 meters højde. Det har været en fornøjelse at stifte bekendtskab med det glutenfri frø, som har en rigtig god smag og utallige næringsmæssige kvaliteter.

Samarbejdet med Andean Valley har nu eksisteret i mere end 15 år, og den gensidige vidensudveksling har skabt stort udviklingsmæssigt potentiale både hos os i Danmark og hos bønderne i Bolivia.  

For nogle år siden iværksatte Miljøstyrelsen et projekt, som skulle fremme dyrkningen af glutenfri afgrøder i Danmark. Aurion deltog sammen med forskere og avlere fra hele Danmark. Den danske økologiske quinoa er et direkte resultat af projektet, hvor man har forsøgt sig med afgrøder som boghvede, amarant, hirse og quinoa.

I dag dyrkes økologisk quinoa af nordjyske avlere, og quinoaen forarbejdes af Aurion. Der er stor forskel på den quinoa, der dyrkes i Bolivia og i Danmark primært pga. det meget forskellige klima, men også fordi den bolivianske quinoa vokser i stærkt litiumholdig jord. Næringsindholdet er stort set det samme, men smagsmæssigt er der en forskel.

For at udbrede kendskabet til dansk økologisk quinoa samarbejder Aurion med Grøn Fokus, som leverer til restauranter og foodservice-sektoren. Grøn Fokus er en af Danmarks ældste totalleverandører inden for økologi. Læs mere på gronfokus.dk

Den danske quinoa fås i 500 g og i 5 kg-poser og kan købes i helsekostbutikker landet over.

Læs mere
21 nov 2017

Aurion samarbejder med Pernille H Steenberg

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at vi har indgået samarbejde med sundhedscoach Pernille H Steenberg med det formål at inspirere vores kunder i hverdagen.

Som to værdibaserede virksomheder med ernæring og sundhed som hjertesag har sundhedscoach Pernille H. Steenberg og fødevarevirksomheden Aurion gennem flere år næret varme følelser for hinanden. Vi har længe ønsket et tættere samarbejde, og vi er nu glade for at kunne fortælle, at vi har indgået et mere formelt samarbejde med henblik på at fremme gode og sunde kost- og livsstilsvaner med afsæt i viden om og anvendelse af økologiske kvalitetsprodukter.  

For begge gælder det, at: 

  • Vi ikke går på kompromis med kvaliteten af det, vi laver.
  • Vi har fokus på sundhed. Aurion gennem gode økologiske råvarer, og Pernille gennem kost og motion.  
  • Vi har fokus på bæredygtighed i flere aspekter.
  • Smagen betyder noget. Pernille elsker mad, god mad tilberedt af gode råvarer. Det gør vi også i Aurion. 

Gennem samarbejdet ønsker vi at give vores kunder nye madoplevelser, øge kendskabet til de sundhedsmæssige aspekter af økologiske råvarer og ikke mindst skabe opmærksomhed omkring balancen mellem naturen og mennesket.

Mange problemer kan løses ved at få en større indsigt i naturens sammenhænge, men det kræver en anden måde at tænke på. Vi mener, at naturen er en samarbejdspartner, som må betragtes med stor ærbødighed. Det er en livsopgave at leve sig ind i og opdage nogle af de mange mysterier, som naturen rummer”, siger Pernille H. Steenberg og Jørn Ussing Larsen om deres tilgang.  

For kunderne betyder samarbejdet ny inspiration i hverdagen med fokus på smag og sundhed. 

Vi er rigtig glade for, at vi nu skal samarbejde med Pernille. Hun er meget engageret og optaget af, at mad skal smage godt og samtidig være ernæringsmæssigt rigtigt sammensat. Vi glæder os til at inspirere hinanden”, siger direktør for Aurion Brian Tholstrup Nybo.

For mere information kontakt Brian Tholstrup Nybo tlf. 2014 0721 / e-mail brian@aurion.dk 

Læs mere
08 feb 2017

Økologiske glutenfri melblandinger fra mølleriet

Aurion præsenterer tre nye melblandinger uden gluten. Du kan vælge imellem boghvede, havre eller quinua-melblanding til boller og brød. Melblandingerne er en nem genvej til glutenfri bagværk.

Produkterne er en del af Aurions glutenfri serie, som kan købes i landets helsekostbutikker.

En melblanding med 600 gram kan forvandles til 20 boller eller 1 brød. Du skal kun tilsætte vand og gær til melblandingen derhjemme i køkkenet. Dejen skal stå og hæve koldt i køleskabet natten over. Næste dag kan du bage glutenfri morgenbrød til dig og din familie.

Læs mere
SE ARKIV