BETALINGSMULIGHEDER 

Tilmeld dig til at modtage nyhedsbrev fra Aurion

Vi sender et nyhedsbrev ud hver måned om nye produkter, bagekurser og events. Her kan du tilmelde dig.

Aurion giver tørketillæg til sine avlere

20-08-2018
SPELTNEG_MILJO_OK.jpg

Sommerens historiske tørke presser de økologiske landmænd, som oplever væsentlige fald i udbytterne i marken. Det har fået Aurion til indføre et ekstraordinært tørketillæg til sine avlere.

 

Ca. 50 biodynamiske og økologiske avlere tilknyttet Aurion vil således få et tillæg på mellem fire og otte procent af afregningsprisen – afhængig af afgrøden – for sommerens høst.

 

"Vi har valgt at indføre et tørketillæg i anerkendelse af, at det har være et exceptionelt høstår. Mange af vores avlere har haft udbytter, der er 20 til 40 procent lavere end sædvanligt. Vi er helt bevidste om, at tørketillægget selvfølgelig ikke dækker deres tab, men det er et plaster på såret," siger adm. direktør hos Aurion, Brian Tholstrup Nybo, som understreger, at virksomheden og avlerne er gensidigt afhængige af hinanden.

 

"Vi ønsker et langt og godt samarbejde med de landmænd, der leverer vores råvarer. Vi har brug for nogle motiverede avlere, som har lyst til at dyrke efter vores krav og som har mod på at eksperimentere med spændende, nye – men ofte også usikre – sorter. Derfor mener vi, at vi har et ansvar i forhold til at afhjælpe konsekvenserne af de ekstreme vejrforhold, vi har haft i år. Tørketillægget betyder, at priserne på vores varer kommer til at stige en smule, men vi oplever, at der er udbredt forståelse for situationen hos vores kunder," siger Brian Tholstrup Nybo.
 

Selvom Aurion forventer at modtage 15-20 procent mindre korn end sædvanligt på grund af tørken, vurderer virksomheden pt., at der er korn nok til at møde efterspørgslen. Og mens mængden af korn, der er blevet høstet, er væsentligt lavere i år end sædvanligt, er kvaliteten af årets høst imidlertid meget høj, påpeger Brian Tholstrup Nybo.

 

"Kvaliteten på de gamle hvedesorter har aldrig været højere. Vi har for eksempel fået indleveret økologisk Ø-landshvede med et proteinindhold på 17 procent, hvilket er markant højere end de sædvanlige cirka 13 procent. Og da vi hos Aurion også betaler et kvalitetstillæg til vores avlere, er det med til at forbedre afregningsprisen en smule og afhjælpe tabet," siger han.

 

Pressemeddelelsen er udsendt i samarbejde med Økologisk Landsforening.