BETALINGSMULIGHEDER 

Tilmeld dig til at modtage nyhedsbrev fra Aurion

Vi sender et nyhedsbrev ud hver måned om nye produkter, bagekurser og events. Her kan du tilmelde dig.

Aurion knækker koden

18-05-2021
14.jpg

Markedet for bælgfrugter som fx linser, bønner, ærter og lupiner er i rivende udvikling. Bælgfrugterne er kommet i fokus, efter at plantebaserede fødevarer er blevet en større del af Sundhedsstyrelsens officielle kostråd. I dag spiser vi 5g bælgfrugter pr. dag. De nye kostråd anbefaler 100g pr. dag.

Derfor dyrker flere og flere danske landmænd bælgfrugter i stor stil, men de har en udfordring: rensningen og i særdeleshed forarbejdningen af bælgfrugter er ikke så simpel. Der er ofte en del andre afgrøder, ukrudt og sten med, når der høstes. Det skal renses, og afgrøderne skal forarbejdes. 

Kornansvarlig Bjarne Hansen, teknisk ansvarlig Lasse Toft Jensen og direktør Brian Tholstrup Nybo har i 4 måneder eksperimenteret med at rense og forarbejde linser og bønner. Det er lykkes over al forventning.

"Der er ingen tvivl om, at dette er et gennembrud for bælgfrugternes indtog på markedet”, siger Brian Tholstrup Nybo og fortsætter: ”Hos Aurion har vi maskineriet til at kunne forarbejde 300-500 tons bælgfrugter om året. Vi renser bælgfrugterne og kan også forarbejde dem til færdige produkter”

Kornansvarlig hos Aurion Bjarne Hansen: ”Man kan sige, at vi har knækket koden på rensning og forarbejdning af bælgfrugter, og det er ganske unikt, da producenternes største problem er håndteringen af produkterne”.

Også hos Økologisk Landsforening er der begejstring for Aurions udmelding: ”Det er et kæmpe gennembrud i forhold til en af de største udfordringer ved at dyrke bælgfrugter og gøre dem klar til konsum”, siger økologikonsulent Jesper Fog-Petersen fra Økologisk Landsforening.

Det er dog ikke kun muligheden for at tilføje et nyt forretningsområde til porteføljen, der glæder Brian Tholstrup Nybo: bælgfrugterne bidrager nemlig til klimadagsordenen. Beskyttelse af naturen er en sag, der ligger i Aurions DNA: ”Bælgfrugter er gode for jorden, fordi de øger jordens frugtbarhed og reducerer behovet for gødning. Som biodynamisk og økologisk virksomhed passer det perfekt ind i vores værdier, og vi er begejstrede for, at vi kan tilbyde vores know-how og ekspertise på dette område”, siger direktøren.