BETALINGSMULIGHEDER 

Tilmeld dig til at modtage nyhedsbrev fra Aurion

Vi sender et nyhedsbrev ud hver måned om nye produkter, bagekurser og events. Her kan du tilmelde dig.

Nyhed: håndlavet dejkniv i egetræ

16-11-2020
Knud_1a-(1).jpg

Vi har længe haft et ønske om at fremstille vores egen dejkniv til at snitte smukke mønstre i brøddejen. Det er nu lykkes gennem et fantastisk samarbejde med Knud fra Rubjerg ved Lønstrup.  

Knud er kendt i hele Danmark for sine meget smukke drejede træskåle, og hans mantra er: form, funktionalitet og æstetik. Han går uhyre meget op i formgivningsprocessen og går ned i den mindste detalje.

Kommer man forbi en af Vendsyssels gastronomiske perler, Restaurant Villa Vest, som knejser på kanten af Vesterhavet i Lønstrup, finder man Knuds trædrejerarbejde i den smukke borddækning og i den smagfulde indretning af restauranten.

Da vi kontaktede Knud for at høre, om han kunne tænke sig at være med til at udvikle en dejkniv, lå opgaven lige til højrebenet, for Knud er oprindeligt uddannet som bager og senere konditor. Det blev en virkelig spændende proces.

Kniven har været frem og tilbage mellem bagerne på Aurion og Knud i Rubjerg flere gange for at opnå det bedste resultat. 

Det har været en fantastisk rejse, hvor vi nærmest har glemt, at det hele skulle munde ud i en dejkniv. Vi har været optagede af funktionaliteten, af den æstetiske form, af egetræet, og undervejs er den smukkeste dejkniv blevet tryllet frem af egetræsknuden af knudedrejeren Knud, som bor ved Rubjerg Knude, og som med sin kone Hannes ord, er en rigtig knudemand.