Danske Fuego-bønner, afskallede, økologiske, 5 kg

På lager
229,50 DKK

Produktbeskrivelse

Vores Fuego-bønner er produceret af vores danske økologiske avlere. Når man afskaller en bønne, flækkes den helt automatisk.
Bønner er proteinrige, fyldt med vitaminer og mineraler og er desuden glutenfrie. Spis mere plantebaseret, spis flere bælgfrugter. 

Fuego-bønnen er en fava-bønne - man kalder den også en hestebønne. Dem har vi kendt til i Danmark siden Middelalderen, men i mange år har den været i glemmebogen. Det er en skam, for den smager fantastisk. 

Når man afskaller en bønne, flækkes den i processen, så flækkede bønner er altid afskallede.

Det er meget vigtigt at huske at udbløde bønnerne i mindst 10 timer - gerne et helt døgn. Bønnerne indeholder lektin, og udblødningen uskadeliggør bønnernes indhold af lektin. Udblødningsvandet skal kasseres og bønnerne skal skylles.

Kogetiden reduceres desuden, når bønnerne er udblødte. 

Flækkede bønner kan anvendes til gryderetter, i salater, i farsbrød, i frikadeller og ikke mindst i vegetarbøffer. Beregn ca. 300 g bælgfrugter til ca. 150 g øvrige ingredienser (fx løg og rodfrugter).

Du finder inspirerende og velsmagende opskrifter hos Økologisk Landsforening. Opskrifterne er udviklet af Inger Kjærgaard.

Indhold

Afskallede Fuego-bønner*. 
*=økologisk. 

Næringsindhold pr. 100g

Energi 1138 kJ / 272 kcal
Fedt 1,4 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,3 g
Kulhydrat 25 g
- heraf sukkerarter 1,8 g
Kostfibre 30 g
Protein 25 g 
Salt 0,02 g

Nettovægt:
5 kg

​Opbevaring:
Tørt, mørkt og ikke for varmt.

Oprindelse:
Danmark.

Mærkning: 
Økologisk.