Vi springer over hvor kornet er højest

VORES PRODUKTER

VORES PRODUKTER

KORNPRODUKTER

I vores sortiment er der 26 forskellige kornsorter. Alt vores korn er økologisk eller biodynamisk. Vi maler kornet på stenkværne og lægger vægt på ikke at frasigte mere end højst nødvendigt, for de gode næringsstoffer, fibre og mineraler sidder i skaldelene.

Vi forarbejder kornet til mel, knækkede kerner, flager, gryn, sigtemel, langtidsristet korn, grød, færdige melblandinger, mysli og man kan også få hele korn - hvis man er så heldig at have en kornkværn derhjemme. 

Grød er vi ret begejstrede for. I sortimentet er der syv produkter i den varme grødserie. Fx den glade maves grød, krudtuglegrøden og den flade maves grød, som altså ikke er en slankegrød, men en glutenfri grød.  

Vores havregryn er en hel historie for sig. Vi har flere forskellige slags havregryn - også glutenfrie. En af de meget populære er dådyrhavregrynene fra Livø lavet af havre dyrket af Livø Avlsgaard. Navnet fik de, fordi denne havre er dådyrenes favorit.... og altså det, de først kaster sig over på markerne.

Sundhed er en af Aurions værdier, og vi vil gerne bidrage til at øge den generelle folkesundhed. Samtidig ved vi godt, at tid er en mangelvare. Derfor har vi lavet melblandinger til bl.a. boller og rugbrød, så det er nemt at få godt brød. 

I 2022 lancerer vi ærter og bønner dyrket af Aurions egne avlere. 

Stort glutenfrit sortiment

Nysgerrighed og lyst til at eksperimentere er drivkræfterne bag Aurion. Vi har derfor deltaget i mange forskningsprojekter, og det gør vi stadigvæk.

I 2003 indgik vi i et Danida-projekt med henblik på at fremme produktionen af quinua hos bønderne i Bolivia. Quinua er et glutenfrit frø med højt næringsindhold, og Jørn Ussing Larsen, som repræsenterede Aurion i projektet, blev meget begejstret for det lille frø. Bolivia-eventyret blev startskuddet til et langvarigt og godt samarbejde med Javier fra Andean Valley i La Paz, som vi har den dag i dag.

Nogle bemærker, at vi skiftevis skriver quinua og quinoa. Quinua er den bolivianske stavemåde, mens vi anvender quinoa om quinoa dyrket i Danmark. 

Men mødet med det glutenfrie frø gav os blod på tanden, og i dag har vi et af de største glutenfrie sortimenter i Danmark. I sortimentet er der masser af quinoa, amarant, hirse, boghvede og glutenfri havre. Vi får størstedelen af vores havre fra Dalsgaard & Barsøe i Sønderjylland, og de er meget omhyggelige med at rense markerne og kornet, når de høster. 

I 2016 tog vi vores glutenfrie produktionslokaler i brug, så vi sikrer, at der ikke sker nogen form for kontamination. 

Senest har vi lanceret syv nye glutenfrie melblandinger, som både gør det let at bage glutenfrit og samtidig sikrer et godt næringsindhold. Gode, økologiske råvarer og godt håndværk.

Vores frugtruller er nærmest historiske

I mere end 40 år har vi lavet vores frugtruller og frugtstænger af økologiske dadler og figner. De er lavet i hånden af vores bagere og er derfor runde og ikke helt ens at se på. Det er ret atypisk for frugtstænger og ruller. Det gode ved, at de er håndrullede, er, at saften fra frugten bevares meget længere, og de holder sig også friske i lang tid. De smager virkelig af noget. 

Vi har flere forskellige slags enten i 50 g eller i 500 g og i forskellige smagsvarianter fx blandet frugtstang eller chokoladefrugtstang, som sjovt nok er meget populær blandt børnene.   

Når vi er på fødevaremesser og madfestivaler, møder vi tit kunder, som kommer op til os og fortæller, at de kan huske frugtstængerne fra deres barndom. Heldigvis husker de dem med glæde.