Vi springer over hvor kornet er højest

VORES KORN- OG FRØSORTIMENT

Der var én, der var to.... og med tiden er vores korn- og frøsortiment vokset til 26 forskellige korn- og frø. I dag har vi det største kornsortiment i Norden, og vi er hele tiden på jagt efter nye oprindelige sorter.

Gennem årene har vi eksperimenteret med mange forskellige typer korn og frø, og vores avlere har været nysgerrige og har velvilligt stillet marker til rådighed for forsøgsprojekter. Som fx Kurt Jessen fra Eliselund i Sønderjylland, som eksperimenterede med svedjerugen. Til hans store begejstring blev den 2,20 m høj og gav et tilfredsstillende udbytte med en virkelig god kvalitet. 

Også Karsten Kjærgaard fra Livø Avlsgaard stiller beredvilligt op, hver gang der er noget, der skal afprøves. Hele øen Livø er faktisk Aurions forsøgslaboratorium, da stort set alt korn, der dyrkes på Livø, leveres til os. Vi får bl.a. svedjerug, spelt, emmer og nøgen byg fra Livø. Karstens marker lægger også jord til forsøgsprojekter omkring glutenfrie afgrøder, som vi er meget optagede af. 

Vores kornansvarlige Bjarne Hansen er i tæt dialog med alle vores avlere om fx planlægning af afgrøder, såsæd, faldtal, gødskning mv. Bjarne har stor erfaring som landbrugskonsulent og har arbejdet med korn i mange år. Bjarne er med til at sikre, at det korn, som avlerne leverer til os, er i allerbedste kvalitet. Kornet er Aurions livsnerve. 

Amarant Amarant
Boghvede Boghvede
Byg Byg
Dalarhvede Dalarhvede
Durum Durum
Emmer Emmer
Enkorn Enkorn
Havre Havre
Hirse Hirse
Hvede Hvede
Kamut Kamut
Purpurhvede Purpurhvede
QUINOA HVID QUINOA HVID
Rug Rug
Sorghum Sorghum
Spelt Spelt
Svedjerug Svedjerug
Ølandshvede Ølandshvede