Vi springer over hvor kornet er højest

Kom med i produktionen

Kom med i produktionen

Møllen

Møllen er Aurions hjerte, og den dag i dag er billedet af vores gamle vindmølle fra 1980 trykt på forsiden af vores store poser. 

Samme år fik vi vores første østrigske naturstenskværn. Det var en gave fra Heinz og Mucke Weichart. Den var hånddrevet, og selvom den kunne male en del kilo korn, kunne den ikke følge med den stigende efterspørgsel på økologisk mel.

I 1984 tog vi derfor vores eget mølleri og renseri i brug på matriklen på Guldagervej. Vi har 2 østrigske stenkværne og 6 danske stenkværne, og alt vores mel er stenformalet. 

Den årlige produktion er steget støt, og i 1997 blev det nødvendigt at opføre en ekstra hal til mølleri, kornsiloer og renseri. Vi har 47 siloer plus to store gulvsiloer. Dertil kommer et kornlager i Tårs, nogle få kilometer fra Aurion. I 2008 blev de to møller bygget sammen. 

Kornet dyrkes af vores egne avlere og leveres direkte til Aurion, hvor møllerne behandler det med største omhu. Ronni Christensen styrer produktionen i møllen og tilpasser løbende kværnene. Årligt forarbejder vi ca. 2500 ton korn.    

I Aurion har vi haft tradition for at indgå i forskningsprojekter bl.a. om glutenfrie produkter. I 2016 indviede vi vores glutenfrie renseri og produktionsanlæg, og vi forarbejder en lang række glutenfrie produkter.

Seneste skud på stammen er produktionsanlæg til rensning og forarbejdning af bælgfrugter. 

Fun fact: I 1976 flytter Inger og Jørn Ussing Larsen ind på husmandsstedet Melbæk på Guldagervej i Guldager. Det er da pudsigt.  

Melpakkeriet

Vi har ca. 20 forskellige slags korn i sortimentet og en hel del glutenfrie frø. De glutenfrie produkter forarbejdes og pakkes i separate produktionslokaler, så vi sikrer, at de glutenfrie produkter ikke kontamineres. 

Når kornet er blevet renset, er det klar til forarbejdning. Kornet males til mel i flere forskellige kvaliteter bl.a. også sigtemel, men primært fuldkorn, da vi ønsker at bevare så meget at næringsindholdet i kornet som muligt.

Derudover langtidsrister vi kornet, forarbejder knækkede kerner,  flager til gryn, mysli og grød i flere varianter. 

I vores melpakkeri laver vi bl.a. flager og mysli, og alle produkterne pakkes her. Vi har en forkærlighed for farverige poser, som er let genkendelige. 

Det er dog ikke, fordi det skal være nemt at lokalisere Aurions produkter i butikkerne, at de er så farverige. Alle poserne har en farve, som ligner det korn, der er i posen. Fx er ølandshveden mørk orange, for det er den, når den står fuldt modnet på marken. Spelten er mørkerød, for sådan ser en moden speltmark ud. 

Vi har temmelig mange produkter i sortimentet, og indenfor én kornart kan der være adskillige produkter i flere forskellige størrelser.

Christian, som er ansvarlig for melpakkeriet, har styr på alle vores poser og for produktionslinjen, og det er en kompleks opgave.