Vi springer over hvor kornet er højest

Boller med ølandshvedemel

Fantastisk nem morgenmadsbolle med ølandshvede. Dejen kan bruges over flere dage.

Ingredienser

  • ½ liter koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 600 g ølandshvedemel
  • 12 stk.

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne: Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej.

  • Koldhævning: Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over.

  • Sådan gør du: Når dejen er hævet op, sættes bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne, der er dyppet i vand. Du kan også bruge to skeer, der er dyppet i vand.

  • Sæt bollerne i ovnen: Pladen sættes i en forvarmet ovn ved med det samme ved 230° i 10 minutter. Derefter skrues der ned for temperaturen til 210°, og bollerne bages færdige - ca. 10 minutter mere.

  • Et bagetip: Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.

  • Flere bagetips: En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere, men knap så saftige. Boller af en blød dej bages godt igennem, de de ellers kan blive klæge.

  • Koldhævning: Du kan bruge hele dejen med det samme eller bage af dejen i flere dage. Den kan sagtens stå i køleskabet 3-4 dage.