Vi springer over hvor kornet er højest

Speltboller med gulerødder og solsikkekerner

Nemme madpakkeboller bagt med sigtet speltmel. 

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 7 dl sigtet speltmel
  • 20 g gær
  • 11 g salt
  • 2 revne gulerødder (ca. 100 g)
  • Solsikkekerner
  • Ca. 5 stk. store boller

Sådan gør du

  • Udrør gær og salt i lunkent vand og tilsæt sigtet speltmel. Ælt dejen sammen med hænderne.

  • Tilsæt revet gulerod og ælt det ind i dejen. Dejen skal være fugtig og glat.

  • Dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg. Sæt dejen til at hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.

  • Tænd ovnen på 230°C over- og undervarme. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og hak forsigtigt dejen ud til boller med en dejskærer. Rul bollerne i solsikkekerner.

  • Sæt en bradepande med kogende vand nederst i ovnen. Løft bollerne forsigtigt over på en varm bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 7 min. med damp fra bradepanden.

  • Derefter tages bradepanden ud af ovnen, og bollerne bages videre i ca. 10 min., indtil de er flotte gyldenbrune (kernetemperatur 98°C).

  • Lad bollerne køle af på en rist, inden de serveres.

  • Tip: For at give boller og brød mulighed for at hæve endnu mere op er det en god idé at sætte en bradepande med kogende vand i ovnen i nogle minutter af bagningen.