Vi springer over hvor kornet er højest

Emmerbrød med anis

Brødet dufter fantastisk af krydderiet anis.

Ingredienser

Fordej
  • Fordej:
  • 2,5 dl vand (ca. 37⁰)
  • 175 g grahamsmel eller speltmel
  • ½ spsk. bagefermentgrunddej
  • Brøddej:
  • 6,5 dl vand
  • 18 g salt
  • 100 g smør
  • 100 g sirup
  • 2 tsk. anis
  • 100 g rugmel
  • 700 g emmermel
  • 300 g sigtet speltmel
  • 1 portion fordej
  • Opskriften giver 2 brød

Sådan gør du

  • Fordej: Dag 1: fordejen laves ved at blande vand og grahamsmel til en lind og blød dej. Der tilsættes ½ spsk. bagefermentgrunddej, og der røres, så der kommer luft i dejen. Fordejen hviler i 12-14 timer ved mindst 25°.

  • Dag 2: Dag 2: Alle ingredienserne til brøddejen blandes sammen. Dejen æltes godt sammen med fordejen. Stil dejen på et lunt sted i 1 time.

  • Hævning: Dejen deles i to dele og slås op til to brød. De lægges i smurte rustfri stålforme og stilles til hævning et lunt sted.

  • Bagetid: Når brødene er hævet ca. 2 cm op, sættes de i en 200° varm ovn.

  • Kernetemperatur: Bag de to brød i ca. 50 minutter, til kernetemperaturen i midten af brødene er 98°.