Vi springer over hvor kornet er højest

Emmerbrød med hasselnødder

Et spændende brød, hvor emmerens karakteristiske smag rigtigt kommer frem.

Ingredienser

Fordej
  • 1. dag: Fordej
  • 3 dl tempereret vand (37°)
  • 50 g hasselnødder
  • 300 g emmermel
  • 1 g gær (på størrelse med en ært)
  • 2. dag: Brøddej
  • 3,5 dl tempereret vand (37°)
  • 3 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • ca. 500 g emmermel
  • Opskriften giver 2 brød

Sådan gør du

  • 1. dag fordej: På dag 1 blandes vand, hasselnødder og mel grundigt sammen til en blød fordej, og gæren udrøres i dejen. Denne dej står tildækket natten over på et lunt sted.

  • Brøddej: På dag 2 blandes vand, salt, olie og halvdelen af melet i et fad. Herefter tilsættes fordejen, dernæst resten af melet, lidt efter lidt.

  • Æltning og hævning: Ælt dejen færdig i fadet, og lad den stå et lunt sted i ca. 1 time.

  • I forme: Dejen deles i to, og brødene slås op og lægges i to velsmurte forme (1,5 liter forme).

  • Hævning: Derefter stilles brødene igen til hævning, og de skal hæve ca. 2 cm op.

  • Pensling: Hvis der ikke bages med låg på formen, pensles brødene med vand.

  • I ovnen : Brødene bages ved 200° i 50 minutter, til kernetemperaturen i brødet er 98°.

  • Tip: Brødene kan sagtens fryses ned.