Vi springer over hvor kornet er højest

Fladbrød med kuglehvedemel

Kuglehvede stammer fra Indien og er en underart af almindelig brødhvede. Det er ret pudsigt, for den er faktisk ikke så bagestærk. Den er derimod uhyre velegnet til pizzabunde og fladbrød. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz. 

Ingredienser

  • 2 dl lunkent vand
  • 300 g sigtet kuglehvedemel
  • 20 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • Olie til stegning
  • Opskriften giver 6-7 stk.

Sådan gør du

  • Opløs gær i lunkent vand.

  • Tilsæt græsk yoghurt og salt.

  • Tilsæt kuglehvedemel og ælt dejen godt sammen enten med en røremaskine eller i hånden.

  • Lad dejen hæve lunt ca. 30 minutter.

  • Del dejen i 6-7 boller og spænd bollerne op.

  • Lad dem efterhæve yderligere 30 minutter overdækket med et rent klæde.

  • Rul bollerne ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Fladbrødene skal rulles tyndt ud.

  • Varm en pande op med en smule olie. Steg brødene ved middelvarme.

  • Steg dem på den ene siden, indtil brødet bobler flot op og får en flot skorpe. Vend derefter brødet på den anden side. Brødene skal have en flot gylden farve på begge sider.

  • Serveringstip: Servér brødene med en lækker ærtedip eller hummus.