Marias Speltbrød
Et helt enkelt og velsmagende speltbrød.
Et helt enkelt og velsmagende speltbrød.
Gæren opløses i vandet. Salt, fedtstof og næsten alt melet blandes i, og dejen æltes godt. Resten af melet tilsættes.
Æltning og hævning: Når dejen er æltet godt igennem og er glat, deles den i to dele, som æltes og formes runde. De sættes til hævning 1 time på et lunt sted.
Hævekurve: Brødene æltes og formes igen runde. Kom dem evt. i to runde hævekurve (ø ca. 21 cm) drysset med mel. Det giver et meget smukt mønster. Sæt dem til at hæve et lunt sted. De skal hæve til knap dobbelt størrelse.
I ovnen : Når brødene er hævet 2 cm op, vendes de forsigtigt ud af hævekurvene og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. De sættes de i en 220-230° varm ovn.
Kernetemperatur: Bag brødene i ca. 40 minutter. Kernetemperaturen skal være 98°.
Bagetip: Tip: Tip Dejen kan koldhæves, dvs. at der anvendes koldt vand i stedet for varmt vand. De opslåede brød sættes så i køleskab i min. 12 timer - gerne et helt døgn - med et fugtigt klæde over.