Vi springer over hvor kornet er højest

Svedjerugbrød med spelt

Et saftigt surdejsrugbrød bagt med skøn smag af svedjerug. 

Ingredienser

  • 100 g rugsurdej fx fra Aurion
  • 650 g svedjerugmel 
  • 300 g speltmel
  • 16 g salt
  • 2,5 dl vand
  • Opskriften giver 2 brød a' ca. 800 g

Sådan gør du

  • Surdejen: Dag 1: Bland 2,5 dl vand (ca. 30°) med 150 g svedjerugmel og et glas rugsurdej (fx fra Aurion). Husk at tage 1/2 glas surdej fra til næste bagning.

  • Dejen hviler: Dette står og hviler til næste dag et lunt sted, ca. 12 timer.

  • Dag 2: Dag 2: Bland 6 dl vand (ca. 40°) med 300 g speltmel, 16 g salt og 500 g svedjerugmel. Dette blandes sammen med dejen fra dagen før.

  • I form: Dejen æltes godt sammen, indtil den er blød og smidig. Kommes i to smurte rugbrødsforme med et rumindhold på 1,5 liter.

  • Hævning: Brødene hæver ca. 2-3 timer ved stuetemperatur tildækket under et fugtigt klæde. Brødene skal hæve ca. 2 cm op.

  • I ovnen: Bages i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 85 minutter til en kernetemperatur på 98°.