Vi springer over hvor kornet er højest

Frugtsmuldrekage

Denne smuldrekage er glutenfri og kan også laves i en vegansk udgave med kokosolie. 

Ingredienser

  • 600 g blommer, æbler eller pærer
  • 50 g 70% mørk chokolade
  • 50 g valnødder
  • 100 g boghvedeflager
  • Korn fra en ½ vanillestang
  • 50 g muscovadosukker eller rørsukker
  • 125 g koldt smør eller 60 g kokosolie
  • 4-6 pers.

Sådan gør du

  • Skær blommerne over, tag stenene ud og skær frugten i både. Skær skrællede æbler eller pærer i store terninger.

  • Kom frugten i et tærtefad på ca. 24 cm i diameter eller et ildfast fad på 20 x 20 cm, så frugten ligger i et ca. 3 cm tykt lag.

  • Hak chokolade og valnødder groft.

  • Kom boghvedeflager, vaniljekorn og muscovadosukker i en skål.

  • Skær smørret i mindre stykker. Bruger du kokosolie, så skrab den ud i små stykker. Smuldr det hele sammen mellem fingrene til en ensartet smuldremasse.

  • Ælt ikke så meget, at det bliver til en sammenhængende dej.

  • Bland hurtigt chokoladen og valnødderne i.

  • Smuldr dejen over frugten.

  • Bag kagen i ovnen vd 175º varmluft eller 200º i almindelig ovn i ca. 25 minutter, til kagen er gyldenbrun og frugten er gennembagt og mør. 

  • Servér den lune kage med vanilleis.

  • Tip: Erstat 100 g af frugten med bær, så får du en mere saftig og frisk kage.