Vi springer over hvor kornet er højest

Quinottosalat med syltede stikkelsbær

Quinoa stammer fra Sydamerika og er et glutenfrit frø med meget højt næringsindhold. Quinotto er en blanding af rød, hvid og sort quinoa.

Ingredienser

  • 1 dl quinotto
  • 1/2 blomkål skåret i fine skiver
  • 1 bundt grofthakket persille
  • 1/2 squash skåret i tynde strimler med en gulerodsskræller
  • Syltede stikkelsbær: 
  • 130 g røde og grønne stikkelsbær
  • 1/2 dl vand
  • 50 g sukker 
  • Salt
  • Dressing:
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 tsk. honning
  • Salt og peber
  • 4 pers.

Sådan gør du

  • Kog quinottoen efter anvisningen og lad den køle af.

  • Bland quinottoen med blomkål, persille og squash. 

  • Kog vand og sukker op og tilsæt stikkelsbær. Krydr med lidt salt. Lad det koge med et par minutter. Afkøl de syltede stikkelsbær. 

  • Pisk dressingen sammen og vend den i salaten. Krydr med salt og peber. Pynt salaten med de syltede stikkelsbær. 

  • Skønt tilbehør til stegt laks eller kylling.