Vi springer over hvor kornet er højest

Svedjerugbolle

En mættende bolle med aromatisk smag af svedjerug. Rigtig god til madpakken.

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 15 g gær
  • 70 g finvalsede bygflager
  • 20 g salt
  • 5 g brændenælder
  • 65 g olivenolie
  • 325 g svedjerugmel
  • ca. 425 g sigtet speltmel
  • ca. 14-16 stk.

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i det kolde vand. Resten af ingredienserne tilsættes én ad gangen, og dejen røres godt sammen.

  • Konsistensen af dejen skal være fugtig og blød.

  • Dejen stilles koldt i køleskabet i 12-15 timer.

  • Herefter sættes bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to skeer til at forme bollerne eller brug hænderne, som er dyppet i vand.

  • Bollerne bages ca. 25 minutter ved 220° i varmluftsovn, indtil de har sprød skorpe og gylden farve.

  • Det er vigtigt, at bollerne bages godt igennem til en god konsistens.