Kernerugbrød med mørk maltmel
Lækkert saftigt groft brød med masser af kerner. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz.
Lækkert saftigt groft brød med masser af kerner. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz.
Læg knækkede rugkerner, sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner i blød sammen med vand og 100 g surdej natten over.
Dagen efter tilsættes de resterende 100 g surdej, maltmel, salt, rugmel og brun farin.
Dejen æltes godt sammen. Smør en 3-liters form med smør og tilsæt dejen. Flad den godt ud i formen.
Lad dejen hæve et par timer, indtil den har hævet ca. 30%, og der er ca. 10-12 små huller på toppen af dejen.
Pensl toppen af brødet med lidt smeltet smør.
Bag rugbrødet i ovnen i 1 time og 45 minutter ved 165°C (over- og undervarme i alm. ovn).
Tag derefter rugbrødet ud af formen og bag det videre i 15 minutter, indtil temperaturen i midten af brødet når op på 98°.
Lad brødet køle af et par timer inden udskæring.