Vi springer over hvor kornet er højest

Kernerugbrød med mørk maltmel

Lækkert saftigt groft brød med masser af kerner. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz. 

Ingredienser

  • 400 g knækkede rugkerner
  • 125 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 125 g solsikkekerner
  • 765 g vand
  • 200 g moden surdej
  • 26 g salt
  • 80 g mørk maltmel
  • 400 g rugmel
  • 40 g brun farin
  • 2,5 spsk. smør til pensling og smørelse af form

Sådan gør du

  • Læg knækkede rugkerner, sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner i blød sammen med vand og 100 g surdej natten over.

  • Dagen efter tilsættes de resterende 100 g surdej, maltmel, salt, rugmel og brun farin.

  • Dejen æltes godt sammen. Smør en 3-liters form med smør og tilsæt dejen. Flad den godt ud i formen.

  • Lad dejen hæve et par timer, indtil den har hævet ca. 30%, og der er ca. 10-12 små huller på toppen af dejen.

  • Pensl toppen af brødet med lidt smeltet smør.

  • Bag rugbrødet i ovnen i 1 time og 45 minutter ved 165°C (over- og undervarme i alm. ovn).

  • Tag derefter rugbrødet ud af formen og bag det videre i 15 minutter, indtil temperaturen i midten af brødet når op på 98°.

  • Lad brødet køle af et par timer inden udskæring.

Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!