Vi springer over hvor kornet er højest

Koldhævede flutes med Mariagertobahvede

Grove koldhævede flutes bagt med den glutenstærke Mariagertobahvede og den fantastiske enkorn. Brug dem til madpakken eller som madbrød. 

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 150 g enkornsmel
  • 50 g fine havregryn
  • 300 g Mariagertobahvedemel
  • Opskriften giver 2 stk. flutes

Sådan gør du

  • Aftenen før:

  • Udblød gær i koldt vand og tilsæt derefter salt.

  • Tilsæt først enkornsmel og havregryn og rør rundt.

  • Tilsæt herefter Mariagertobahvedemel og ælt dejen i en røremaskine ved laveste trin, til den har samlet sig. Dejen skal være let klistret. (Kan også æltes med hænderne).

  • Put dejen i en ren skål og stil på køl til næste dag.

  • På dagen: :

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile ved stuetemperatur i en time.

  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store dele.

  • Tag først den ene del af dejen og rul ud til et aflangt flutes på ca. 20 cm. Placér flutet på et stykke bagepapir og gentag processen med den anden del af dejen.

  • Tænd ovnen på 220° varmluft og sæt en bageplade (eller bagesten/bagestål) i ovnen. lad flutene efterhæve i ca. 25 min., mens ovnen varmer op.

  • Lav et snit ovenpå flutene og sæt dem på den varme plade. Bag først i 5 min.

  • Skru ovnen ned på 200° og bag yderligere 12-15 min. Lad flutene køle af på en bagerist inden servering.