Vi springer over hvor kornet er højest

BOGHVEDE

Boghveden er en gammel afgrøde i Danmark. Tidligere brugte man den som den første afgrøde, før man dyrkede andet korn f.eks. på den jyske hede.

Boghvede tilhører syrefamilien og har navn efter frøenes trekantede facon, som minder om bøgens frugter.

Boghvede er en nøjsom plante, som kan vokse på tørre og næringsfattige jorder. Den har en relativ kort vækstsæson på kun 10-12 uger, hvorefter de trekantede frø modner.

Boghvede har et højt indhold af aminosyren lysin samt organisk bundet calcium, magnesium og jern.

Boghvede er glutenfri og derfor meget anvendelig i glutenfri madlavning.

Kogt hel boghvede kan anvendes i salater, i supper og i gryderetter. Ristet boghvede egner sig som knasende topping på kartoffelmos eller i salater.

Brug boghvedemel til kiks, knækbrød, småkager, brød og blinis, naturligvis.