Vi springer over hvor kornet er højest

KAMUT

Kamut® er en type kæmpedurumhvede. Dyrkningen af kamutkorn lykkes bedst i områder med lange varme somre. I 1990erne prøvede Aurions avlere at dyrke kamut, men endnu er det danske vejr ikke kamutvejr.

I 1990 blev Kamut® skabt som varemærke i USA af Bob Quinn og betegnes Kamut®. Førhen kaldte Aurion kornet for kæmpedurum.

Ifølge egyptologer er kamut det gamle egyptiske ord for hvede. En amerikansk soldat bragte kamuthveden fra Egypten til USA i 1949.

Historien lyder, at kornet stammede fra et gravkammer, men dette gravkammer må have haft en anseelig størrelse, idet rigtig mange turister købte kamutkorn i Cairo og tog med hjem. 

Melet er ideelt til brødbagning, pasta, pizzadej og pandekagedej. Kernerne er meget store med en flot gul farve, som giver flotte gule brød med en sød nøddeagtig smag. De kogte kerner er meget anvendelige i salater.

Aurion importerer økologisk kamut fra Canada og USA.