Ingridærtegryde med grønkål
Varm og krydret gryderet til de kolde måneder. Masser af smag. Opskriften er udviklet i samarbejde med Emma Østergaard fra Det Grønne Spisekammer.
Varm og krydret gryderet til de kolde måneder. Masser af smag. Opskriften er udviklet i samarbejde med Emma Østergaard fra Det Grønne Spisekammer.
Dagen før: Ingridærterne skylles og lægges i blød i en skål med rigeligt vand. Sæt dem på køl til dagen efter.
På dagen: Hæld udblødningsvandet fra Ingridærterne og kog dem i en gryde med 6 dl vand. Lad dem koge ca. 20 minutter.
Imens ærterne koger, forberedes resten af ingredienserne.
Start med at snitte løg, hvidløg og chili fint, og skær tomaterne i mindre tern.
Kom løg, hvidløg og chili i en gryde med lidt olie og steg det i et par minutter.
Tilsæt karry, spidskommen, ingefær, gurkemeje, salt og peber. Herefter tilsættes tomaterne og tomatpuréen.
Kom kokosmælken i.
Tilsæt saften og skallen fra limefrugten og tilsæt sukkeret.
Når Ingridærterne er færdigkogte, hældes kogevandet fra, og ærterne kommes i gryderetten. Lad dem simre lidt, mens grønkålen skylles og snittes fint.
Tilsæt grønkålen og lad den falde sammen.
Smag retten til med lime, salt og peber. Serveres med ris, hel kuglehvede eller godt brød. Hakket koriander smager fantastisk som drys på gryderetten.