Vi springer over hvor kornet er højest

Ingridærtegryde med grønkål

Varm og krydret gryderet til de kolde måneder. Masser af smag. Opskriften er udviklet i samarbejde med Emma Østergaard fra Det Grønne Spisekammer.  

Ingredienser

  • Til 4 pers.
  • 2 dl hele Ingridærter
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 små chilier - gerne Fireflame
  • Olie til stegning
  • 1/2 spsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. friskrevet ingefær (stødt kan også anvendes)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 300 g tomater
  • 2 spsk. tomatpuré (koncentrat)
  • 1 ds. kokosmælk (400 ml)
  • Saft og skal fra 1/2 lime
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g grønkål

Sådan gør du

  • Dagen før: Ingridærterne skylles og lægges i blød i en skål med rigeligt vand. Sæt dem på køl til dagen efter.

  • På dagen: Hæld udblødningsvandet fra Ingridærterne og kog dem i en gryde med 6 dl vand. Lad dem koge ca. 20 minutter.

  • Imens ærterne koger, forberedes resten af ingredienserne.

  • Start med at snitte løg, hvidløg og chili fint, og skær tomaterne i mindre tern.

  • Kom løg, hvidløg og chili i en gryde med lidt olie og steg det i et par minutter.

  • Tilsæt karry, spidskommen, ingefær, gurkemeje, salt og peber. Herefter tilsættes tomaterne og tomatpuréen.

  • Kom kokosmælken i.

  • Tilsæt saften og skallen fra limefrugten og tilsæt sukkeret.

  • Når Ingridærterne er færdigkogte, hældes kogevandet fra, og ærterne kommes i gryderetten. Lad dem simre lidt, mens grønkålen skylles og snittes fint.

  • Tilsæt grønkålen og lad den falde sammen.

  • Smag retten til med lime, salt og peber. Serveres med ris, hel kuglehvede eller godt brød. Hakket koriander smager fantastisk som drys på gryderetten.