Vi springer over hvor kornet er højest

Kartoffelsalat med persille-linse-creme

Denne skønne kartoffelsalat med hele Anicia-linser og persille-linse-creme er en rigtig dejlig sommersalat. 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Emma Østergaard @detgroennespisekammer

Ingredienser

Ca. 4 pers.
  • Til kartoffelsalaten:
  • 1 kg nye kartofler
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bundt grønne asparges
  • Lidt olie til stegning
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 75 g feta
  • 1 dl kogte Anicia-linser
  • Til persille-linse-cremen:
  • 50 g persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl kogte Anicia-linser
  • 3/4 dl olie
  • 1 spsk. vand
  • 0,5 tsk. salt

Sådan gør du

  • Skyl og rens kartoflerne og kog dem i 12-15 min.

  • Skyl 1,5 dl hele Anicia-linser og kom dem i en gryde med 4 dl vand. Kog dem i ca. 20 min.

  • Hæld vandet fra og lad kartofler og linser køle af. Imens forberedes de øvrige ingredienser til retten. Husk at tage 1/2 dl kogte linser fra til cremen.

  • Skyl tomater og asparges. Del tomaterne i kvarte, og skær asparges i mindre stykker (ca. 2 cm).

  • Steg aspargesstykkerne et par minutter på en pande med lidt olie. Lad dem køle af.

  • Skyl persillen godt og kom den herefter i en minihakker sammen med hvidløg, kogte linser, olie, vand og salt. Blend til en ensartet konsistens.

  • De afkølede kartofler skæres i mindre tern og kommes i en skål sammen med tomaterne og de stegte asparges. Tilsæt cremen og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

  • Til sidst blandes linserne i, og fetaen drysses over retten.

Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!