Vi springer over hvor kornet er højest

Kartoffelsalat med persille-linse-creme

Denne skønne kartoffelsalat med hele Anicia-linser og persille-linse-creme er en rigtig dejlig sommersalat. 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Emma Østergaard @detgroennespisekammer

Ingredienser

Ca. 4 pers.
  • Til kartoffelsalaten:
  • 1 kg nye kartofler
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bundt grønne asparges
  • Lidt olie til stegning
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 75 g feta
  • 1 dl kogte Anicia-linser
  • Til persille-linse-cremen:
  • 50 g persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl kogte Anicia-linser
  • 3/4 dl olie
  • 1 spsk. vand
  • 0,5 tsk. salt

Sådan gør du

  • Skyl og rens kartoflerne og kog dem i 12-15 min.

  • Skyl 1,5 dl hele Anicia-linser og kom dem i en gryde med 4 dl vand. Kog dem i ca. 20 min.

  • Hæld vandet fra og lad kartofler og linser køle af. Imens forberedes de øvrige ingredienser til retten. Husk at tage 1/2 dl kogte linser fra til cremen.

  • Skyl tomater og asparges. Del tomaterne i kvarte, og skær asparges i mindre stykker (ca. 2 cm).

  • Steg aspargesstykkerne et par minutter på en pande med lidt olie. Lad dem køle af.

  • Skyl persillen godt og kom den herefter i en minihakker sammen med hvidløg, kogte linser, olie, vand og salt. Blend til en ensartet konsistens.

  • De afkølede kartofler skæres i mindre tern og kommes i en skål sammen med tomaterne og de stegte asparges. Tilsæt cremen og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

  • Til sidst blandes linserne i, og fetaen drysses over retten.