Boghvedepandekager med tomat
Små sprøde boghvedepandekager, der er gode som brunch- eller frokostret.
Små sprøde boghvedepandekager, der er gode som brunch- eller frokostret.
Porrer: Snit porren eller forårsløg i meget tynde skiver (også til toppingen). Skyl dem i vand og dryp dem af.
Bland mel, salt, fennikelfrø eller spidskommen i en skål.
Pandekager: Kom yoghurt, vand, sammenpisket æg og olie i, og pisk dejen grundigt sammen. Vend porrerne i.
Varm panden: Varm en stor pande op og kom 1 spsk. olie på panden.
Brug 1½ spsk. dej pr. pandekage. Steg fire pandekager ad gangen, afhængig af pandens størrelse.
Varmen: Skru ned på middelvarme, når panden er varm. Steg pandekagerne brune og sprøde på begge sider ca. 2-3 minutter på hver side. Der skal lidt mere olie på panden, hver gang du kommer mere dej på.
Hold dem lune: Hold pandekagerne varme under stanniol eller i ovnen ved 100°.
Tilberedning af grøntsager : Skær tomaterne i mindre stykker, og bland porrer (forårsløg) og tomater. Bland grøntsagerne med olie, balsamico, salt, chiliflager eller peber. Smag til.
Servér pandekagerne på et fad med lidt topping på hver pandekage. Pynt med basilikumblade.
Tip: Tip: Retten kan varieres med andre slags fintsnittede eller revne grøntsager i dejen og som topping. Pandekagedejen kan også bruges til at bage store pandekager, som kan spises til aftensmad.
Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!