Vi springer over hvor kornet er højest

Boghvedepandekager med tomat

Små sprøde boghvedepandekager, der er gode som brunch- eller frokostret.

Ingredienser

  • 50 g porre eller 2 forårsløg
  • 2 dl boghvedemel (120 g)
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. letstødte fennikelfrø eller spidskommen
  • 0,5 dl yoghurt naturel
  • 2,5 dl vand
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Olie til stegning
  • Tomattopping:
  • 50 g porre eller 2 forårsløg
  • 250 g tomater
  • Frisk basilikum
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • Chiliflager eller peber
  • Salt
  • 18 små pandekager

Sådan gør du

  • Porrer: Snit porren eller forårsløg i meget tynde skiver (også til toppingen). Skyl dem i vand og dryp dem af.

  • Bland mel, salt, fennikelfrø eller spidskommen i en skål.

  • Pandekager: Kom yoghurt, vand, sammenpisket æg og olie i, og pisk dejen grundigt sammen. Vend porrerne i.

  • Varm panden: Varm en stor pande op og kom 1 spsk. olie på panden.

  • Brug 1½ spsk. dej pr. pandekage. Steg fire pandekager ad gangen, afhængig af pandens størrelse.

  • Varmen: Skru ned på middelvarme, når panden er varm. Steg pandekagerne brune og sprøde på begge sider ca. 2-3 minutter på hver side. Der skal lidt mere olie på panden, hver gang du kommer mere dej på.

  • Hold dem lune: Hold pandekagerne varme under stanniol eller i ovnen ved 100°.

  • Tilberedning af grøntsager : Skær tomaterne i mindre stykker, og bland porrer (forårsløg) og tomater. Bland grøntsagerne med olie, balsamico, salt, chiliflager eller peber. Smag til.

  • Servér pandekagerne på et fad med lidt topping på hver pandekage. Pynt med basilikumblade.

  • Tip: Tip: Retten kan varieres med andre slags fintsnittede eller revne grøntsager i dejen og som topping. Pandekagedejen kan også bruges til at bage store pandekager, som kan spises til aftensmad.