Vi springer over hvor kornet er højest

Broccolipaté med quinoa

Lækker lun paté serveret med purløgsdressing. 

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 300 g broccoli
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. smør eller olie til stegning
  • 6 æg
  • 4 dl fløde
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • 2 tsk. urtesalt
  • Peber
  • Creme fraiche rørt op med finthakket purløg
  • 4-6 pers.

Sådan gør du

  • Quinoa: Kog quinoaen som anvist på posen.

  • Broccoli: Skyl broccolien og del den i små buketter. Brug også stokken, som skæres i små tern. Kog broccolibuketter og stokken i letsaltet vand i ca. 3 minutter.

  • Løg: Snit løget fint, og skær peberfrugten i små tern. Svits begge dele i smør eller olie i nogle minutter. Pres hvidløgene og kom dem i.

  • Æggemasse: Pisk æg og fløde sammen, tilsæt stødt muskatnød, salt og peber.

  • Tilsæt den kogte quinoa, og smag til med urtesalt. Bland de svitsede grøntsager og den letkogte broccoli i æggemassen.

  • Kom massen i en smurt form, og bag patéen i en 200° varm ovn i ca. 45 minutter, indtil den er gylden på toppen (den skal føles fast, når man trykker på den).

  • Serveringstip : Servér den lun med purløgsdressing rørt af 2 dl creme fraiche, finthakket purløg, smagt til med salt og peber.

  • Patéen kan også bages i 6 små runde ildfaste porcelænsforme. Bagetiden vil da være 30 minutter.