Vi springer over hvor kornet er højest

Glutenfrie boghvedecookies med nødder og chokolade

12 rigtig lækre cookies som både indeholder boghvedemel og ristet hel boghvede.

Ingredienser

  • 50 g hel boghvede
  • 25 g hasselnødder
  • 75 g mørk chokolade, grofthakket
  • Korn fra ½ vanillestang
  • 50 g blødt smør
  • 75 g muscovadosukker (eller rørsukker)
  • 1 lille æg
  • 120 g boghvedemel
  • 1/4 tsk. flagesalt + ekstra til drys
  • 12 stk.

Sådan gør du

  • Rist boghvede: Rist 50 g hel boghvede i ovnen ved 110° (alm. ovn) i en time.

  • Hak nødder og chokolade: Hak nødderne mellemgroft. Hak chokoladen groft.

  • Pisk æg og sukker: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene grundigt med smør og sukker. Tilsæt ægget og pisk igen godt.

  • Tilsæt boghvedemel og salt, pisk det hurtigt ud i smørblandingen.

  • Rør sammen: Tilsæt chokolade, nødder og 25 g ristet hel boghvede, og rør endnu en gang.

  • På bageplade: Brug en spiseske til at lægge dejen i store kugler med luft imellem på en bageplade beklædt med bagepapir. 

  • Drys med salt og boghvede: Drys med resten af boghveden samt salt.

  • I ovnen : Bag kagerne ved 175° (alm. ovn) i 12-14 minutter, til de er lysebrune i kanterne.

  • Sprøde kager : Træk bagepapiret over på en bagerist og køl kagerne af, til de er sprøde.