Vi springer over hvor kornet er højest

Glutenfrie boller med quinoa

En saftig bolle bagt på quinottomel, som er en blanding af rød, hvid og sort quinoa. Det giver nogle meget flotte boller.

Ingredienser

  • 1,2 l vand
  • 15 g loppefrøskaller
  • 14 g gær
  • 12 g amarantmel
  • 90 g glutenfrie havregryn
  • 15 g salt
  • 400 g quinottomel
  • 100 g boghvedemel
  • ca. 260 g hvid quinoamel
  • 18 stk.

Sådan gør du

  • Loppefrøskaller blandes med vand: Vand og loppefrøskaller blandes og piskes godt og hviler ca. 15 minutter.

  • Dejens konsistens: Resten af ingredienserne blandes i til en blød dej, der ikke er flydende, men heller ikke fast. Reguler dejen i konsistens med hvid quinoamel.

  • Koldhævning: Dejen sættes i køleskabet i en skål med låg natten over (den kan godt stå i køleskabet i flere dage og bages af af flere gange).

  • Bollerne formes: Bollerne sættes på en smurt bageplade med hænderne, der er dyppet i koldt vand. Du kan også bruge to skeer dyppet i vand. Bollerne må ikke rulles eller trykkes.

  • Drys med havregryn: Bollerne bliver endnu flottere, hvis de vendes i grove glutenfrie havregryn.

  • Varm ovn : Pladen sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i 10 minutter. Derefter skrues temperaturen ned til 210°, og bollerne bages videre i 10-15 minutter.

  • Bagetip: Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.