Vi springer over hvor kornet er højest

Havrepandekager

En meget lækker pandekage med masser af fylde og smag. Lavet af glutenfri havremel. Opskriften er udviklet af Bente Q. Kjærgaard fra Livø Avlsgaard. 

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk. vand
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 2 stk. revet citronskal
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g glutenfri havremel
  • 1/2 dl glutenfri havregryn
  • Smagsneutral olie til bagning
  • ca. 12 stk.

Sådan gør du

  • Alle ingredienser piskes godt sammen, til dejen er jævn og ikke for tyktflydende.

  • Lad dejen hvile ca. 1/2 time.

  • Hæld lidt olie på en varm pande og bag tynde pandekager.

  • Pandekagerne serveres med syltetøj eller frisk frugt.