Vi springer over hvor kornet er højest

Havretoppe (glutenfrie)

Lækre sprøde glutenfrie havretoppe. Nemme at lave og super lækre. 

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 225 g glutenfri fine havregryn
  • 135 g amarantmel
  • 225 g rørsukker
  • 35 g mandelflager
  • 70 g rosiner
  • 2 æg
  • 0,75 dl vand
  • ca. 100 stk.

Sådan gør du

  • Smørret smeltes til max. 40°C.

  • De tørre dele blandes med smør, æg og alt vandet.

  • Blandes forsigtigt med hånden.

  • Form toppene med en ske (ca. 15 g pr. top).

  • Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Først bages toppene 15 min. ved 180°C.

  • Dernæst 40 min. ved 130°C.

  • Hvis toppene ikke er helt sprøde, så bag dem en ekstra gang ved 130°C i 20 min. De skal være sprøde og knasende.