Vi springer over hvor kornet er højest

Småkager med amarant og kardemomme (glutenfri)

Denne krydrede småkage er glutenfri, og amaranten gør den ekstra sprød. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz. 

Ingredienser

  • 100 g stuetempereret smør
  • 100 g sukker
  • 1 stort æg
  • 125 g havremel
  • 40 g amarantmel
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 1 nip salt
  • ca. 18-20 stk.

Sådan gør du

  • Bland sukker og smør sammen til en ensartet masse.

  • Rør ægget i og tilsæt kornene fra en 1/2 vaniljestang og de resterende tørre ingredienser.

  • Ælt dejen sammen og form dejen til en rulle på ca. 5-6 cm i diameter. Dejen kan godt være lidt fugtig.

  • Læg rullen i fryseren i en halv times tid.

  • Skær småkager af dejen i ca. 0,5 cm i tykkelse.

  • Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 10-12 minutter ved 200°C, indtil de er let gyldne.

Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!