Spidskålssalat med quinoa
Servér denne enkle salat til aftensmad på en lun sommeraften. Den mætter godt med løskogt quinoa, kål og æg i skøn forening.
Servér denne enkle salat til aftensmad på en lun sommeraften. Den mætter godt med løskogt quinoa, kål og æg i skøn forening.
Skyl quinoaen: Kom 1 dl quinoa i en sigte. Skyl den godt med koldt vand. Kom frøene i en kasserolle og tilsæt 1,75 dl vand.
Sådan koger du quinoa: Kog quinoaen under låg ved svag varme i 8 minutter. Tag kasserollen af varmen, rør salt i, og lad det trække under låg i 10 minutter.
Kartofler: Kog kartoflerne netop møre, og lad dem køle af.
Æg: Kog æggene 7-8 minutter indtil de er hårdkogte. Lad dem køle af.
Dressingen: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Skær spidskålen i tynde strimler, og skær kartoflerne i små tern.
Skræl gulerødderne og riv dem på et råkostjern eller mandolinjern.
Bland grøntsager med quinoa: Bland grøntsagerne og den kogte afkølede quinoa sammen.
Hæld dressingen over og vend den forsigtigt i salaten.
Pynt: Pynt salaten med kvarte hårdkogte æg.
Serveringstips: Servér retten med godt brød til.