Vi springer over hvor kornet er højest

Chokospelttoppe

Lækre sprøde og søde spelttoppe med chokolade og speltflager.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl æggehvide 
  • 50 g rørsukker 
  • 250 g smør
  • Revet skal af 1 øko appelsin 
  • 135 g rørsukker 
  • 100 g hakket 70% mørk chokolade 
  • 1 spsk. kakao 
  • 175 g sigtet speltmel 
  • 275 g speltflager 
  • ca. 55 stk.

Sådan gør du

  • Æggehvider: Æggehviderne piskes stive, og 50 g rørsukker røres i.

  • Appelsinskal: Smørret smeltes, og appelsinskal røres i.

  • Bland sammen: Det resterende rørsukker, chokolade, kakao, sigtet speltmel og speltflager blandes sammen.

  • Smør og æg: Det smeltede smør blandes derefter i. Til sidst vendes de piskede æggehvider i lidt ad gangen. 

  • Toppe: Dejen sættes i toppe på bagepapir med to skeer.

  • I ovnen: Toppene bages lyse ved 170° i ca. 40 minutter.

  • Sprøde kager: De skal være let bløde, når de tages ud af ovnen, da de ved afkølingen på bagerist bliver sprøde.