Vi springer over hvor kornet er højest

Chokospelttoppe

Lækre sprøde og søde spelttoppe med chokolade og speltflager.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl æggehvide 
  • 50 g rørsukker 
  • 250 g smør
  • Revet skal af 1 øko appelsin 
  • 135 g rørsukker 
  • 100 g hakket 70% mørk chokolade 
  • 1 spsk. kakao 
  • 175 g sigtet speltmel 
  • 275 g speltflager 
  • ca. 55 stk.

Sådan gør du

  • Æggehvider: Æggehviderne piskes stive, og 50 g rørsukker røres i.

  • Appelsinskal: Smørret smeltes, og appelsinskal røres i.

  • Bland sammen: Det resterende rørsukker, chokolade, kakao, sigtet speltmel og speltflager blandes sammen.

  • Smør og æg: Det smeltede smør blandes derefter i. Til sidst vendes de piskede æggehvider i lidt ad gangen. 

  • Toppe: Dejen sættes i toppe på bagepapir med to skeer.

  • I ovnen: Toppene bages lyse ved 170° i ca. 40 minutter.

  • Sprøde kager: De skal være let bløde, når de tages ud af ovnen, da de ved afkølingen på bagerist bliver sprøde.     

Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!